Το τελευταίο αντίο στον υποσμηναγό Μάριο -Μιχαήλ Τουρούτσικα

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν» ήταν τα λόγια του πατέρα του.
|
Open Image Modal
.
Eurokinissi

Στον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη αποχαιρετούν αυτή την ώρα οι γονείς και οι φίλοι του, τον Υποσμηναγό Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα, τον κυβερνήτη του μοιραίου Φάντομ που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Η εξόδιος ακολουθία ξεκίνησε στις 10:30 παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου.  

 

Ο πατέρας του υποσμηναγού αρνήθηκε να παραστεί στην αναγνώριση της σορού του γιού του θέλοντας να κρατήσει ως τελευταία εικόνα αυτή που ήταν ζωντανός και χαμογελαστός.

«Δεν θέλω να τον θυμάμαι έτσι. Θέλω να τον θυμάμαι όπως ήταν. Δεν θα άρεσε να τον λένε ήρωα, έλεγε πως ήρωες έχουμε σε καιρό πολέμου. Είχε πρότυπο τον Ηλιάκη.Ο Μάριος ήταν ταγμένος να υπηρετήσει την πατρίδα του. Είμαι σίγουρος ότι δεν θα του άρεσε η λέξη ήρωας, εμένα μου έλεγε “πατέρα είμαι πολεμιστής”. Ήταν τόσο ταπεινός που δεν έλεγε το επάγγελμά του», είπε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας του πιλότου. 

 

«Το παιδί μου δεν ήταν ήρωας. Έκαναν μια άσκηση σε συνθήκες πολέμου, που την είχαν κάνει πολλές φορές, σε αυτήν την άσκηση δεν σκοτώθηκε επειδή είχε αντίπαλο. Σκοτώθηκε επειδή είχε ένα συμβάν. Γι’ αυτό πληρωνόταν. Δεν τον ενδιάφερε να πεθάνει για την πατρίδα του, ήταν η δουλειά του», πρόσθεσε.
«Πήγαινε γελαστός στη δουλειά, σαν να πήγαινε να κάνει κάποιο χόμπι. Το καλοκαίρι που δεν πετούσε, ήταν όλο νεύρα» είπε ο πατέρας του υποσμηναγού.

Kατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) σε έκτακτη συνεδρίαση του χθες, αποφάσισε την προαγωγή του Σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη και του Υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα στον τιμητικό βαθμό του Αντιπτέραρχου.