Ζάμπλουτοι αγοράζουν σπίτια αξίας 11 εκατ. στο μεγαλύτερο σούπερ γιότ του κόσμου

Η διαδικασία αγοράς διαμερίσματος γίνεται μόνο με πρόσκληση ή σύσταση.
Open Image Modal
Facebook/Winch Design

Ξεχάστε τα σούπερ γιότ που ξέρατε μέχρι τώρα. Ενα νέο πλοίο με πολυτελείς κατοικίες βρίσκεται καθ’οδόν και είναι τόσο πελώριο που κάποιοι το χαρακτηρίζουν «γιοτ-κρουαζιερόπλοιο».

Με εντυπωσιακό μέγεθος 221 μέτρα, το Somnio πρόκειται να είναι το μεγαλύτερο γιοτ στον κόσμο «τόσο σε μήκος όσο και σε όγκο» όταν θα σαλπάρει το 2024.

Το Somnio, που σημαίνει «να ονειρεύεσαι» στα Λατινικά, επινοήθηκε από τις σουηδικές εταιρείες Winch Design και Tillberg Design και πρόκειται να κατασκευαστεί από τον Νορβηγό σχεδιαστή και κατασκευαστή πλοίων VARD με κόστος περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το γιγαντιαίο σκάφος θα διαθέτει 39 διαμερίσματα σε έξι ορόφους, καθώς και εστιατόρια, μπαρ και ένα «beach» club.

Ωστόσο, η διαδικασία αγοράς διαμερίσματος γίνεται μόνο με πρόσκληση ή σύσταση, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 11 εκατομμύρια δολάρια έκαστο. Εκπρόσωπος του πρότζεκτ επιβεβαίωσε στο CNN Travel ότι ορισμένα είναι ήδη κλεισμένα.

Η ταυτότητα των ιδιοκτητών θα παραμείνει μυστική, αλλά όσοι κάνουν αυτή την αγορά θα επωφεληθούν με πλήρεις υπηρεσίες και διευκολύνσεις τόσο επί του σκάφους όσο και για τις χερσαίες ανάγκες τους.

 

Καθένα από τα 39 διαμερίσματα θα περιλαμβάνει «κατά παραγγελία χαρακτηριστικά» με βάση τις προτιμήσεις του αγοραστή, αλλά είναι πιθανό να παρέχονται γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, καθώς και εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι φαγητού, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Winch Design.

Οι σχεδιαστές του Somnio πιστεύουν ότι το γιότ θα προσφέρει στους «κατοίκους» του το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης με ένα ξενοδοχείο «επτά αστέρων».

Οι ανησυχίες για την υγεία έχουν επίσης ληφθεί υπόψη, ιδίως υπό το πρίσμα της πανδημίας, και η ομάδα τονίζει ότι μια «ιατρική περίθαλψη παγκόσμιας κλάσης» θα είναι διαθέσιμη στο πλοίο, επισημαίνοντας ότι οι επιβάτες πιθανότατα θα κρατηθούν «μακριά από πανδημίες και παγκόσμιους κινδύνους».

Ενώ το Somnio προορίζεται τελικά να είναι ένας τόπος διαμονής, οι σχεδιαστές λένε ότι η περιβαλλοντική βιωσιμότητα πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο, και το γιοτ «θα βοηθήσει τους επιστήμονες και τους θαλάσσιους εμπειρογνώμονες να πραγματοποιήσουν έρευνα για τα περιβάλλοντα των ωκεανών».

Μερικές από τις κοινόχρηστες παροχές που διατίθενται στο πλοίο περιλαμβάνουν κάβα χωρητικότητας 10.000 φιαλών, αίθουσα γευσιγνωσίας και σαλόνι (lounge) στην πλώρη του πλοίου.

Πηγή: CNN