Πρέπει να πω, πως σαλότ δεν έχω την τύχη να τρώω συχνά και γι′ αυτό επέλεξα να την προτείνω. Έχω και μια αδυναμία στα σαβουαγιάρ, οπότε το γλυκό ήρθε και «έδεσε».

Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα περιλαμβάνει αγαπημένο μαύρο ρούμι οπότε φύγαμε για κουζίνα. Να προσθέσω μάλιστα ότι όλη η προετοιμασία γίνεται στην ουσία σε ένα σκεύος. Και εύκολο και γρήγορο.

Advertisement
Advertisement

Χρόνια πολλά.

Μερίδες: 10-12

Υλικά

140 γρ. μαύρο ρούμι 

140 γρ. κακάο κοσκινισμένο

50 γρ. ηλιέλαιο

Advertisement

10 γρ. Nescafé

1 πρέζα αλάτι

9 κρόκοι αυγών

Advertisement

280 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

85 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρει παχύρρευστη μορφή

4 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό

Advertisement

12-15 μπισκότα σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 200γρ. από την ζάχαρη σε μπεν-μαρί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι, το κακάο, τον καφέ, το ηλιέλαιο και το αλάτι.

Advertisement

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε λιώσει μέσα σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Advertisement

Σε μια φόρμα τοποθετούμε τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να βαπτίσουμε τα σαβουαγιάρ σε χλιαρό γάλα.

Advertisement

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 μέρες.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.