Σαρλότ κακάο με ρούμι και καφέ

Αν θέλουμε μπορούμε να βαπτίσουμε τα σαβουαγιάρ σε χλιαρό γάλα.
"""Fleurent, Christine""" via Getty Images

Πρέπει να πω, πως σαλότ δεν έχω την τύχη να τρώω συχνά και γι′ αυτό επέλεξα να την προτείνω. Έχω και μια αδυναμία στα σαβουαγιάρ, οπότε το γλυκό ήρθε και «έδεσε».

Η συγκεκριμένη συνταγή μάλιστα περιλαμβάνει αγαπημένο μαύρο ρούμι οπότε φύγαμε για κουζίνα. Να προσθέσω μάλιστα ότι όλη η προετοιμασία γίνεται στην ουσία σε ένα σκεύος. Και εύκολο και γρήγορο.

Χρόνια πολλά.

Μερίδες: 10-12

Υλικά

140 γρ. μαύρο ρούμι

140 γρ. κακάο κοσκινισμένο

50 γρ. ηλιέλαιο

10 γρ. Nescafé

1 πρέζα αλάτι

9 κρόκοι αυγών

280 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική

85 γρ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρά ώστε να πάρει παχύρρευστη μορφή

4 φύλλα ζελατίνας μουσκεμένα σε κρύο νερό

12-15 μπισκότα σαβουαγιάρ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τους κρόκους με τα 200γρ. από την ζάχαρη σε μπεν-μαρί. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι, το κακάο, τον καφέ, το ηλιέλαιο και το αλάτι.

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας που έχουμε λιώσει μέσα σε λίγο κρύο νερό. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και ρίχνουμε την υπόλοιπη ζάχαρη.

Σε μια φόρμα τοποθετούμε τα σαβουαγιάρ, προσθέτουμε την μισή κρέμα και επαναλαμβάνουμε.

Tip

Αν θέλουμε μπορούμε να βαπτίσουμε τα σαβουαγιάρ σε χλιαρό γάλα.

Διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 μέρες.

Αναδημοσίευση από το βιβλίο «Σοκολάτα» του Στέλιου Παρλιάρου, εκδόσεις Ι.Σιδέρης.