ΔΙΕΘΝΕΣ
24/02/2020 17:04 EET | Updated 24/02/2020 19:06 EET

Γερμανία: Αυτοκίνητο έπεσε σε καρναβαλικό άρμα - Δεκάδες τραυματίες

Ο οδηγός έχει συλληφθεί - Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι στοχοποίησε εσκεμμένα παιδιά.

Ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε καρναβαλικό άρμα στην πόλη Φoλκμάρζεν στην Γερμανία.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Bild. Αρκετοί εξ αυτών εμφανίζονται να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνα για το περιστατικό, ενώ ο οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί.

Σε βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο διακρίνονται αστυνομικοί να στέκονται δίπλα σε μια ασημί Mercedes-Benz που φαίνεται πως ενεπλάκη στο συμβάν.

Γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο οδηγός έπεσε εσκεμμένα πάνω στα πλαστικά κιγκλιδώματα που είχε στήσει η αστυνομία περιμετρικά της περιοχής της παρέλασης.

Το όχημα συνέχισε την πορεία του, παρασύροντας το πλήθος, για τουλάχιστον 30 μέτρα προτού σταματήσει.

Το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο Hessenschau, επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, μετέδωσε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι ένας 29χρονος Γερμανός. Σύμφωνα με το δίκτυο, η αστυνομία δεν έχει πληροφορίες σχετικά με τα κίνητρά του, ωστόσο πιστεύει ότι ενήργησε εσκεμμένα.

Την ίδια ώρα, η γερμανική εφημερίδα Welt, επικαλούμενη επίσης έναν εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, έγραψε ότι η αστυνομία πιστεύει πως ο άνδρας αυτός έπεσε σκόπιμα με το όχημά του πάνω στην καρναβαλική παρέλαση.

Ο γερμανικός ενημερωτικός ιστότοπος HNA επικαλέστηκε αυτόπτες μάρτυρες που είπαν ότι ο οδηγός φαίνεται πως στοχοθέτησε εσκεμμένα παιδιά και κινήθηκε εναντίον του πλήθους με «τέρμα τα γκάζια».

Η αστυνομία δεν έχει αποσαφηνίσει εάν πρόκειται για ατύχημα ή εγκληματική ενέργεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας στο Twitter, όλες οι καρναβαλικές παρελάσεις στο κρατίδιο της Eσσης ακυρώθηκαν ως προλήπτικό μέτρο.