Γιατί κάθε τετράχρονο αγόρι θα έπρεπε να είναι σαν τον πρίγκιπα Λούις

Η πλειοψηφία των γονέων στο πρόσωπο του νεαρού πρίγκιπα είδαν το δικό τους παιδί.
Ολοφάνερα ο Λούις έφτασε στο ανώτατο επίπεδο πλήξης...
Chris Jackson via PA Wire/PA Images
Ολοφάνερα ο Λούις έφτασε στο ανώτατο επίπεδο πλήξης...

Ο τετραήμερος εορτασμός για το πλατινένιο Ιωβηλαίο της Βασίλισσας Ελισάβετ ολοκληρώθηκε στις 5 Ιουνίου. Το διαδίκτυο ωστόσο, ακόμα δεν μπορεί να ξεπεράσει τις αστείες εκφράσεις του πρίγκιπα Λούις, του νεότερου γιου του Δούκα και της Δούκισσας του Κέμπριτζ. Είτε κάνοντας γκριμάτσες, είτε καλύπτοντας τ’ αυτιά του για να μην τον ξεκουφάνουν τα αεροπλάνα που πετούσαν πάνω από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, ο τετράχρονος πρίγκιπας έκλεψε την παράσταση και τις καρδιές των Βρετανών.

Υπήρξε όμως και δεύτερος γύρος. Την Κυριακή 5 Ιουνίου, καθώς η βασιλική οικογένεια παρακολουθούσε τη θεαματική παρέλαση μπροστά από το Buckingham Palace, που κόστισε 15 εκατομμύρια βρετανικές λίρες, ο φακός έπιασε τον πρίγκιπα Λουδοβίκο να συμπεριφέρεται με «παιχνιδιάρικη αναίδεια» στη μητέρα του: έβαζε το χέρι του στο στόμα της Κέιτ, την κουνούσε πέρα δώθε, ενώ κάποια στιγμή φάνηκε να κολλάει το χέρι του στη μύτη του, κάνοντας μια σχολική χειρονομία που με χαρά διαπιστώνουμε ότι συνηθίζεται μέχρι σήμερα μεταξύ των μικρών παιδιών.

H σχολική χειρονομία του Πρίγκιπα Λούις που μας έμεινε αξέχαστη.
Chris Jackson via Getty Images
H σχολική χειρονομία του Πρίγκιπα Λούις που μας έμεινε αξέχαστη.

Για κάθε γονέα, το να παίζει με το παιδί του δημόσια είναι ένας μικρός εφιάλτης. Πόσο μάλλον μπροστά στα αχόρταγα μάτια της διεθνούς τηλεόρασης. Αλλά ποιος μπορεί στα αλήθεια να προβλέψει τις απρόσμενες εκρήξεις ενός μικρού παιδιού;

Μερικοί γονείς στο Twitter εκφράστηκαν με λόγια συμπαράστασης προς την Κέιτ, ενώ άλλοι δεν δίστασαν να υπερηφανευτούν πως το δικό τους παιδί αποκλείεται να συμπεριφερόταν δημόσια κατά αυτόν τον τρόπο. Στο μικρόκοσμο των σόσιαλ μίντια, καθένας διαμόρφωσε άποψη γύρω από τα χαριτωμένα περιστατικά με πρωταγωνιστή τον πρίγκιπα Λούις και την βασιλική οικογένεια στους δεύτερους ρόλους.

Η συντριπτική πλειοψηφία θεωρεί τη συμπεριφορά του Λούις απολύτως φυσιολογική για ένα τετράχρονο παιδί

Τα tweets τις τελευταίες ημέρες δίνουν και παίρνουν. Παρακάτω διαβάζουμε τα κορυφαία tweets γονέων που δικαιολόγησαν τις εκδηλώσεις πλήξης και παιγνιώδους διάθεσης του μικρότερου γιού της Δούκισσας Κέιτ και του Δούκα Ουίλιαμ.

«Ο Πρίγκιπας Λούις κλέβει και πάλι την παράσταση! Αγαπώ αυτό το μικρό αγόρι. Είναι γεμάτος ενέργεια. Οι Κέιτ και ο Ουίλιαμ σίγουρα μαζί του δεν πλήττουν ποτέ, έχουν πάντα το πρόγραμμά τους γεμάτο.»

«Ο Πρίγκιπας Λούις θα αποτελέσει τη νότα διασκέδασης, που θα εξισορροπήσει όλη αυτή την επισημότητα τα επόμενα χρόνια! Κάθε γονέας έχει υπάρξει στη θέση να προσπαθεί να κρατήσει φρόνιμο το μικρό του κατά τη διάρκεια μιας πολύωρης επίσημης εκδήλωσης. Η πεντάχρονη κόρη μου, δύο λεπτά μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων μου είπε ″Μπαμπά, μπορούμε να γυρίσουμε σπίτι;″»

Κάποιοι γονείς ενθουσιασμένοι δήλωσαν ότι έχουν το δικό τους Πρίγκιπα Λούις στο σπίτι

«Ο Πρίγκιπας Λούις και η Κέιτ δείχνουν να μοιράζονται τη σχέση που κάθε γονέας διατηρεί με το τετράχρονο παιδί του. Είναι τόσο υπέροχο να το βλέπεις. Ως γονέας ενός φασαριόζικου τρίχρονου, είναι και πολύ καθησυχαστικό!»

«Έχω και εγώ το δικό μου Πρίγκιπα Λούις! Παιχνιδιάρης, αυθάδης, ανήσυχος, αλλά ταυτόχρονα τόσο αγαπησιάρης και στοργικός. Είναι υπέροχο να βλέπεις αυθόρμητες οικογενειακές στιγμές ανάμεσα στα μέλη της βασιλικής οικογένειας.»

Κάποι κατέκριναν τη συμπεριφορά του Πρίγκιπα Λούις και την ανοχή από την πλευρά της Δούκισσας Κέιτ

«Κάθε Αφρικανό παιδί γνωρίζει την κόλαση που θα το περίμενε στο σπίτι μετά από μια τέτοια συμπεριφορά. Στη θέση του, αν είχα φερθεί έτσι, θα αιτούμουν να με υιοθετήσουν από εκείνη τη στιγμή και ύστερα, παρά να γυρίσω στην οικογένειά μου.»

«Να βουλώνεις το στόμα της μητέρας σου; Μπορείς έστω και να το φανταστείς;»

Ενδιαφέρουσα ήταν η υπόθεση ότι αν επρόκειτο για τον απόγονο της Δούκισσας Μέγκαν και του Πρίγκιπα Χάρι, η κριτική θα ήταν πολύ πιο δριμεία.

«Κανείς δεν πρέπει να κακοχαρακτηρίσει τον πρίγκιπα Λούις ή τους γονείς του για τη συμπεριφορά του. Έτσι φέρονται τα παιδιά. Το θέμα, ωστόσο, είναι ότι αν επρόκειτο για το παιδί του Χάρι και της Μέγκαν, θα είχε υποστεί κατακραυγή. Θα κατηγορούνταν οι γονείς του και το Νέτφλιξ για την ανατροφή του, σε συνδυασμό με τα αφρικανικά του γονίδια. Μακάρι να αποδειχθώ λάθος».

Η κοινή γνώμη συγκλίνει στο γεγονός ότι οφείλουμε να αφήσουμε τα παιδιά να είναι απλώς παιδιά.

«Θαυμάζω βαθύτατα την απόφαση του Χάρι και της Μέγκαν να κρατήσουν ιδιωτική τη ζωή των παιδιών τους. Αφού βλέπω ανθρώπους να προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον χαρακτήρα και το μέλλον του τετράχρονου πρίγκιπα Λούις με βάση τις ελάχιστες στιγμές που έχουν δει, λυπάμαι. Στα παιδιά πρέπει να επιτρέπεται να είναι παιδιά.»

«Ο πρίγκιπας Λούις είναι παιδί και σαν παιδί συμπεριφέρεται. Δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, ούτε με τον ίδιο ούτε και με τους γονείς του. Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά και κρατήστε τα κακοπροαίρετα σχόλια για τον εαυτό σας. Τα παιδιά πάντοτε βρίσκονται ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ.»