Μία πολύ δροσερή πρόταση για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας, που έρχεται σε συνδυασμό με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού.

Έτσι λοιπόν μαγειρεύουμε μια εξαιρετική συνταγή, για σαλάτα ζυμαρικών, με πένες, τόνο, ελιές και ντοματίνια, μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, σέλερι και για χρώμα προσθέτουμε και μία κίτρινη πιπεριά.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά

Υλικά

500 γρ. πένες

2 κουτιά τόνο σε λάδι ή νερό

Advertisement

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κλωναράκια σέλερι

1 κίτρινη πιπεριά

Advertisement

12 ντοματίνια

12 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι

ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι

Advertisement

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 κ.γ. μουστάρδα

ελαιόλαδο

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Advertisement

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το σέλερι από τις ίνες του και το ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα ψιλόκοβουμε.

Advertisement

Βγάζουμε τα σπόρια και το κοτσανάκι από την πιπεριά και την κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Ψιλοκόβουμε τις ελιές, στραγγίζουμε τον τόνο και τον σπάμε με ένα πιρούνι σε μικρότερα κομμάτια.

Ανακατεύουμε σ′ ένα μπολ 1/4 του φλυτζανιού ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την μουστάρδα, τον μαϊντανό, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε σε ένα μπολ το ντρέσινγκ, τα ντοματίνια, τις ελιές, το σέλερι και τις πένες.

Τα ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.

 

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «36 Λαχταριστές Συνταγές με Ζυμαρικά» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα