Ας αφήσουμε λίγο την κρεατοφαγία των ημερών και με την Καθαρά Δευτέρα προ των πυλών, μαγειρεύουμε ζυμαρικά για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας.

Εξαιρετική συνταγή με γιαούρτι, καυτερή πιπερίτσα, σκόρδο, φρέσκο βούτυρο και πάπρικα.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 15 λεπτά 

Μαγείρεμα: 12 λεπτά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι Νο 6

Advertisement

2-3 φλιτζάνια τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό

2 σκελίδες σκόρδο

1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο βούτυρο ή γάλακτος

Advertisement

1 κ.σ. πάπρικα

1 μικρή καυτερή πιπερίτσα

αλάτι 

Advertisement

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μακαρόνια να βράσουν με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ.

Βάζουμε την κατσαρόλα πάλι στη φωτιά, ζεσταίνουμε την μισή ποσότητα του βουτύρου μαζί με το λιωμένο σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη και περιχύνουμε τα μακαρόνια.

Advertisement

Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.

Advertisement

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο βούτυρο με την πάπρικα και περιχύνουμε και πάλι τα μακαρόνια.

Ανακατεύουμε πολύ καλά, να πάει το ζεστό βούτυρο παντού και σερβίρουμε.

Αναδημοσίευση από «Μυστικές συνταγές» του Νικόλαου Τσελεμεντέ.

Advertisement