16 καλές ταινίες που πήραν κακές κριτικές όταν βγήκαν στις αίθουσες

16 καλές ταινίες που πήραν κακές κριτικές όταν βγήκαν στις αίθουσες
|
Open Image Modal
Jack Nicholson walking through snowy maze in lobby card for the film 'The Shining', 1980. (Photo by Warner Brothers/Getty Images)
Archive Photos via Getty Images

Οι παρακάτω 16 ταινίες αποτελούν τρανό παράδειγμα ότι το γούστο είναι υποκειμενικό. Μπορεί να μην είναι ταινίες που άφησαν εποχή, αλλά σίγουρα οι πρώτες κριτικές που έλαβαν τις αδίκησαν.

Good movies with bad reviews
Ψυχώ (1960)(01 of16)
Open Image Modal
Μπορεί το κοινό να ενθουσιάστηκε όταν βγήκε στις αίθουσες το Ψυχώ, αλλά οι κριτικοί δεν τρελάθηκαν με την ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ. Σήμερα μπορεί να θεωρούμε ότι είναι ένα κλασσικό θρίλερ αλλά αρχικά τη χαρακτήρισαν ως μελοδραματική, φτηνή και όχι και η καλύτερη στιγμή στην καριέρα του σκηνοθέτη. (credit:Getty Images)
Pretty Woman (1990)(02 of16)
Open Image Modal
Πλέον είναι μία κλασική ρομαντική ταινία που ανέδειξε την πρωτοεμφανιζόμενη, τότε, Τζούλια Ρόμπερτς, αλλά στα μάτια των κριτικών ήταν μία ιστορία απληστίας και όχι αγάπης. (credit:Buena Vista Pictures)
Το κλαμπ με τις λωλές (1980)(03 of16)
Open Image Modal
Η ταινία δεν ήταν από τις αγαπημένες των κριτικών, όταν βγήκε στις αίθουσες τον Ιούλιο του 1980. Συγκεκριμένα, ένας από τους κριτικούς είχε γράψει ότι η ταινία πήγαινε προς όλες τις κατευθύνσεις προκειμένου να βρει μία κάποια κωμική έμπνευση. (credit:Getty Images)
Drop Dead Gorgeous (1999) (04 of16)
Open Image Modal
Πολλοί θεώρησαν ότι το σκοτεινό ντοκιμαντέρ σχετικά με τα καλλιστεία ομορφιάς στη Μινεσότα ήταν αποτέλεσμα λάθος υπολογισμών. Η ταινία μετά βίας εμφανίστηκες στα box office, αν και το καστ ήταν γεμάτο από όμορφες και γνωστές ηθοποιούς. Με τον καιρό το κοινό αγάπησε την ταινία και μάλιστα την τίμησε ιδιαίτερα στο διαδίκτυο όταν γιόρτασε την επέτειο των 15 ετών. (credit:Getty Images )
Fight Club (1999)(05 of16)
Open Image Modal
Μπορεί να έφταιγε και η αδυναμία της εταιρείας 20th Century Fox να προωθήσει την ταινία, όπως έπρεπε, αλλά η διάσημη ταινία πήρε πολλές κριτικές και δεν ήταν όλες καλές, αφού οι περισσότερες επικεντρώνονταν στο γεγονός ότι η ταινία φαινόταν σαν να νομιμοποιεί τη βία. (credit:20th Century Fox)
Μπόνι και Κλάιντ (1967)(06 of16)
Open Image Modal
Μπορεί το Fight Club να κατηγορήθηκε για την εκτεταμένη προβολή βίας, αλλά οι κριτικές αυτές δεν ήταν τίποτα μπροστά σε εκείνες που έλαβε το 1967 η ταινία Μπόνι και Κλάιντ. Συγκεκριμένα, στους New York Times γράφτηκε ότι η ταινία ήταν μία προσπάθεια του Χόλιγουντ να αποθεώσει τη βία. (credit:Archive Photos via Getty Images)
Η Λάμψη (1980)(07 of16)
Open Image Modal
Η κινηματογραφική μεταφορά του Στάνλει Κιούμπρικ μπήκε, όπως και οι υπόλοιπες δουλειές του, στο μικροσκόπιο και κρίθηκε πολύ σκληρά, ενώ προτάθηκε στα βραβεία Razzie για βραβείο χειρότερης ηθοποιού και χειρότερης σκηνοθεσίας. (credit:Archive Photos via Getty Images)
Footloose (1984)(08 of16)
Open Image Modal
Οι χορευτικές κινήσεις του Κέβιν Μπέικον άρεσαν στο κοινό αλλά οι κριτικοί κινηματογράφου, δεν ενθουσιάστηκαν και τόσο. Συγκεκριμένα, ο Ντέιβεντ Ντένμπι το χαρακτήρισε στο The New Yorker ως «σκουπίδι». (credit:Everett Collection)
Halloween (1978)(09 of16)
Open Image Modal
Οι κριτικοί δεν αναγνώρισαν καθόλου την ταινία, που πλέον θεωρείται από τις πιο κλασσικές ταινίες τρόμου. (credit:Compass International Pictures)
Το Κλαμπ των χωρισμένων γυναικών (1996)(10 of16)
Open Image Modal
Το τραγούδι της Γκλόρια Γκέινορ κέρδισε από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις, αλλά η ταινία δεν είχε τόσο θερμή ανταπόκριση από τους κριτικούς, όσο είχε από το γυναικείο κοινό. (credit:Everett Collection)
Alien (1979)(11 of16)
Open Image Modal
Οι κριτικοί δεν λάτρεψαν αρχικά την ταινία αν και ο ρόλος της Σιγουιρνι Γουίβερ δεν άργησε να παραμείνει στην ιστορία. (credit:AP)
Πάρτι Φαντασμάτων (1988)(12 of16)
Open Image Modal
Η νεότερη εκδοχή της ταινίας «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» με πρωταγωνιστή τον Μπιλ Μάρεϊ μπορεί τώρα να θεωρείται μία κλασσική χριστουγεννιάτικη ταινία, αλλά όταν κυκλοφόρησε δεν είχε φανεί καθόλου αστεία στους κριτικούς κινηματογράφου. (credit:Everett Collection)
Η νύχτα του κυνηγού (1955)(13 of16)
Open Image Modal
Το κοινό δεν έμεινε καθόλου ευχαριστημένο από την ταινία, το 1955, αν και πλέον θα τη βρει κανείς στις πρώτες θέσεις με τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. (credit:Archive Photos via Getty Images)
Το σώμα που σκοτώνει (2009)(14 of16)
Open Image Modal
Μπορεί να μην κέρδισε τα ταμεία και πολλοί να την χαρακτήρισαν ως φτηνή, αλλά η ταινία κατάφερε σιγά σιγά να βρει θαυμαστές σε όλο τον κόσμο. (credit:Everett Collection)
Heartburn (1986)(15 of16)
Open Image Modal
Παρόλο που οι πρωταγωνιστές ήταν ηχηρά ονόματα η ταινία δεν εκτιμήθηκε όσο έπρεπε και χαρακτηρίστηκε ακόμα και απογοητευτική. (credit:Paramount Pictures)
Wet Hot American Summer (2001)(16 of16)
Open Image Modal
Μόλις πρωτοβγήκε στις αίθουσες έκανε μόλις 300.000 δολάρια σε εισπράξεις και θεωρήθηκε αποτυχία. Με τα χρόνια, όμως, εκτιμήθηκε περισσότερο και πλέον θεωρείται μία καλή κωμωδία. (credit:Everett Collection)

Αυτό το άρθρο μεταφράστηκε από την Κατερίνα Νανοπούλου.