Τρεις νεκροί και 16 τραυματίες από έκρηξη πυρομαχικών σε ρωσική περιοχή κοντά στην Ουκρανία

Σε χώρο όπου αποθηκεύονταν πυρομαχικά στο Μπέλγκοροντ.
|
Open Image Modal
Φωτογραφία αρχείου
Anadolu Agency via Getty Images

Τρεις Ρώσοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 16 τραυματίστηκαν από έκρηξη πυρομαχικών που προκλήθηκε από «απρόσεκτο» χειρισμό χειροβομβίδας στην περιοχή Μπέλγκοροντ της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία, μετέδωσαν την Κυριακή ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα πολιτιστικό κέντρο που έχει σχεδιαστεί για να αποθηκεύουν πυρομαχικά οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, μετέδωσαν κρατικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τον απολογισμό.

Άλλα οκτώ μέλη του προσωπικού υπηρεσίας εξακολουθούσαν να αγνοούνται μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

″Από ακούσια έκρηξης χειροβομβίδας από έναν λοχία σε κοιτώνα... ξέσπασε φωτιά. Δεκαέξι στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένου του λοχία, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Τρεις ακόμη πέθαναν”, ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS ανέφερε ότι τοπικοί αξιωματούχοι είπαν ότι ο «απρόσεκτος χειρισμός» της χειροβομβίδας προκάλεσε την έκρηξή της.

Τα κανάλια 112 και Baza Telegram, που συνδέονται με τις ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου, ανέφεραν ότι οι νεκροί και οι τραυματίες ήταν στρατεύσιμοι που κλήθηκαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία στο πλαίσιο κινητοποίησης.

Οι πληροφορίες δεν αναφέρουν πότε συνέβη το περιστατικό.

Η περιοχή του Μπέλγκοροντ συνορεύει στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας, όπου η πόλη Χάρκοβο έχει γίνει στόχος πολλαπλών ρωσικών πυραύλων από την εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.

Τον Οκτώβριο, ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε μία από τις πολλές στρατιωτικές βάσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας 11 στρατιώτες.

Αποθήκες καυσίμων και πυρομαχικών εκεί έχουν επίσης πληγεί από εκρήξεις που προήλθαν από ουκρανικές επιθέσεις, σύμφωνα με τη Μόσχα. Το Κίεβο, χωρίς να αναλάβει την ευθύνη, τις χαρακτήρισε «κάρμα» για τη ρωσική εισβολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters