Ρωσία: Ο τεράστιος κρατήρας που μεγαλώνει διαρκώς και «καταπίνει» τα πάντα

Ρωσία: Ο τεράστιος κρατήρας που μεγαλώνει διαρκώς και «καταπίνει» τα πάντα
|

Ξεκίνησε σαν μικρή τρύπα, αλλά τους τελευταίους μήνες μετετράπη σε ένα τεράστιο κρατήρα στην Ρωσία, ο οποίος φτάνει μέχρι και τα 120 μέτρα πλάτος.

Η τεράστια αυτή τρύπα μάλιστα έχει σήμερα «καταπιεί» πάνω από 20 σπίτια στην περιοχή, είναι ορατή από το διάστημα και εκτιμάται ότι το βάθος της φτάνει μέχρι και τα 75 μέτρα.

Η τεράστια τρύπα η οποία βρίσκεται κοντά στο Σόλικαμσκ στα Ουράλια Όρη, εμφανίστηκε για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση ενός ορυχείου το 2014, από μαζικές πλημμύρες.

Open Image Modal
Open Image Modal

Σύμφωνα με μία αναφορά η οποία δημοσιεύτηκε στους Times της Σιβηρίας, στα τέλη του 2014 η τρύπα ήταν μέτρια με διαστάσεις 20Χ30.

Τώρα ωστόσο φτάνει τα 120 μέτρα πλάτος και το γεγονός ότι η τρύπα μεγαλώνει ακόμη απειλεί τα σπίτια στην περιοχή αλλά και στα δάση.

Τον περασμένο μήνα, μία τρύπα άνοιξε σε έναν κεντρικό δρόμο στο Μάντσεστερ η οποία εκτιμάται ότι είναι 12 μέτρα πλάτος και 9 μέτρα βάθος.

Μερικούς μήνες αργότερα εμφανίστηκε ωστόσο και μία άλλη τρύπα βάθους 3 μέτρων και πλάτους 1,5, ωστόσο ήταν πολύ μικρότερου μεγέθους.