Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης

Τώρα θα αγωνιστεί στον τέταρτο τελικό της καριέρας σε αγώνες της ΤWA, με αντίπαλο μία από τις Οσταπένκο και Κονταβέϊτ.
Open Image Modal
Alexander Demianchuk via Getty Images

Μετά από έναν πραγματικά συγκλονιστικό ημιτελικό, η Μαρία Σάκκαρη νίκησε 2-1 σετ  (6-4, 6-7, 6-4) την Ιρίνα Μπέγκου και πέρασε στον τελικό του τουρνουά της Αγίας Πετρούπολης.

Τώρα θα αγωνιστεί στον τέταρτο τελικό της καριέρας σε αγώνες της ΤWA, με αντίπαλο μία από τις Οσταπένκο και Κονταβέϊτ.

Μπορεί η Ιρίνα Μπέγκου να είναι Νο 56 στον κόσμο, αλλά έπαιξε καταπληκτικό τένις, απέναντι στο Νο 7 της παγκόσμιας κατάταξης τη Μαρία Σάκκαρη.

Το πρώτο σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι το 2-2. Στο έβδομο γκέϊμ του πρώτου σετ και με το σκορ 4-3 υπέρ της Σάκκαρη, η Μαρία πίεσε τη Ρουμάνα και έσπασε το σερβίς της, έστω και δύσκολα, αποκτώντας προβάδισμα για το γκέϊμ. Η Μπέγκου όμως έκανε μπρέϊκ στο μπρέϊκ και μείωσε εκ νέου. Εκεί η Μαρία έκανε εκ νέου μπρέϊκ και κατέκτησε το πρώτο στε με 6-4.

Η Ρουμάνα όμως δεν το έβαλε κάτω. Προηγήθηκε στο δεύτερο σετ με 2-0, όμως η Σάκκαρη έκανε μπρέϊκ και τελικά πήρε προβάδισμα στο σκορ. Τελικά μετά από μεγάλη μάχη έφτασαν στο τάϊ μπρέϊκ και εκεί η Ρουμάνα το κατέκτησε και πήρε το σετ με 7-6.

Στο τρίτο σετ το ματς έγινε ντέρμπι και οι δύο αθλήτριες πάλεψαν με πείσμα βγάζοντας απίστευτα χτυπήματα. Με μπρέϊκ, όμως σε κρίσιμο σημείο του σετ η Μαρία πήρε προβάδισμα και τελικά κατάφερε να πάρει το σετ με 6-4 και τη νίκη με 2-1 σετ. Έτσι προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής.