Καναδάς: Δημοφιλής παρουσιάστρια χάνει τη δουλειά της επειδή γκριζάραν τα μαλλιά της

Μετά από 35 χρόνια καριέρας.
Open Image Modal
.
Guardian

Έντονη δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στον Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, οι ισχυρισμοί ότι μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών ειδήσεων έχασε τη δουλειά της, απλώς και μόνο επειδή άρχισε να «γκριζάρει».

Με ανάρτησή της στο Twitter τη Δευτέρα, 15 Αυγούστου, η Λίσα Λαφλάμ ανακοίνωσε ότι είχε καθαιρεθεί από παρουσιάστρια του CTV National News, μιας από τις βραδινές εκπομπές με τις περισσότερες προβολές της χώρας.

«Στα 58 μου, πίστευα πως θα έχω πολύ περισσότερο χρόνο για να πω περισσότερες ιστορίες που επηρεάζουν την καθημερινότητά μας», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Η Λαφλάμ, ήταν μια από τις πολλές γυναίκες που σταμάτησαν να βάφουν τα μαλλιά τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αφήνοντας το φυσικό χρώμα να φανεί. Ενώ εξομολογήθηκε στους θαυμαστές της τον βαθμό στον οποίο αισθανόταν απελευθερωμένη, την Πέμπτη 18 Αυγούστου, ο Μάικλ Μέλινγκ, ανώτερο στέλεχος στο CTV, συγκρούστηκε με τη Λαφλάμ, με το συμβόλαιο της παρουσιάστριας να λήγει άδοξα.

Το σοκ από την αποχώρησή της Λαφλάμ, μετά από 35 χρόνια καριέρας εξαπλώθηκε στην καναδική δημοσιογραφική κοινότητα, με πολιτικούς και επιχειρηματίες να σαστίζουν εξίσου. Ορισμένοι έκαναν λόγο για ηλικιακό ρατσισμό και σεξισμό, ενώ η Αρλέν Ντίκινσον, μια εξέχουσα επενδυτής, επαίνεσε την Λαφλάμ, για το γεγονός ότι μεγαλώνει με τον πιο φυσικό τρόπο, εμπνέοντας άλλους ανθρώπους.

Τα στελέχη του CTV ωστόσο, αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς ότι το άδοξο τέλος της Λαφλάμ, σχετιζόταν με την ηλικία ή το φύλο της.