Ινστιτούτο νυχιών αποζημίωσε με 1,5 εκ. ευρώ γυναίκα που έχασε το πόδι της από πεντικιούρ

Η γυναίκα έχασε και το σπίτι της αφού επιβαρύνθηκε με ιατρικά έξοδα από τον ακρωτηριασμό, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.
Open Image Modal
Φωτο αρχείου από κέντρο αισθητικής
boonchai wedmakawand via Getty Images

Μια γυναίκα από τη Φλόριντα της οποίας το πόδι χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί λόγω μόλυνσης μετά από πεντικιούρ αποζημιώθηκε με 1,75 εκατομμύρια δολάρια (1,5 εκ. ευρώ) από το ινστιτούτο νυχιών, λέει ο δικηγόρος της.

Ένας υπάλληλος στο Tammy’s Nails 2 στην Τάμπα έκοψε λίγο το πόδι της Κλάρα Σέλμαν κατά τη διάρκεια ενός πεντικιούρ τον Σεπτέμβριο του 2018, ανέφεραν οι Tampa Bay Times. Το κόψιμο μολύνθηκε και εξαπλώθηκε γρήγορα, εν μέρει επειδή η Σέλμαν πάσχει από περιφερική αρτηριακή νόσο, μια αρρώστια του κυκλοφορικού που προκαλεί στένωση των αιμοφόρων αγγείων, μειώνοντας τη ροή του αίματος στα άκρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Σέλμαν έχασε το σπίτι της αφού επιβαρύνθηκε με ιατρικά έξοδα για τον ακρωτηριασμό, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη τον δικηγόρο της, Πολ Φούλμερ. Χρειαζόταν βοήθεια για να φροντίσει τον εαυτό της και τώρα ζει με συγγενείς, λέει ο ίδιος.

Τα δικαστικά έγγραφα δείχνουν ότι ο διακανονισμός επιτεύχθηκε στις 16 Δεκεμβρίου. Τα έγγραφα δεν αναφέρουν το ποσό του διακανονισμού, αλλά ο Φούλμερ αποκάλυψε το ποσό στους Times.

«Ήταν έκπληκτη, σοκαρισμένη, έκλαιγε και ήταν ζαλισμένη, όλα ταυτόχρονα», λέει ο Φούλμερ.

Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε τον Μάιο του 2020, η εργαζόμενη του ινστιτούτου χρησιμοποίησε εργαλεία και εξοπλισμό που ήταν τόσο βρώμικα που αποτελούσαν κίνδυνο για τους πελάτες, έναν ισχυρισμό που αρχικά αρνήθηκε η επιχείρηση. 

Το Tammy’s Nails 2 είπε σε απάντηση στη μήνυση, που κατατέθηκε ένα μήνα αργότερα, ότι η Σέλμαν έφταιγε επειδή δεν αναζήτησε αμέσως ιατρική περίθαλψη και δεν «κατέβαλε εύλογες προσπάθειες για να αποτρέψει την ανάπτυξη μόλυνσης».

Ο Φούλμερ λέει ότι ο ίδιος και η πελάτης του εξεπλάγησαν που το ινστιτούτο νυχιών συμφώνησε στην πλήρη διευθέτηση λόγω της κατάστασης της Σέλμαν.

«Θα ήμασταν ευχαριστημένοι ακόμα και με τα μισά από αυτά που λάβαμε».

Με πληροφορίες από Associated Press