Κιάνου Ριβς για John Wick 4: «Ο πιο δύσκολος ρόλος της καριέρας μου». Τι είπε για την 5η ταινία

Το αρχικό πλάνο ήταν να γυριστούν το John Wick 4 και το John Wick 5 back-to-back, αλλά τα σχέδια άλλαξαν.
Open Image Modal
Gabe Ginsberg via Getty Images

Ο Κιάνου Ριβς δήλωσε ότι τα γυρίσματα του «John Wick: Chapter 4» τον δυσκόλεψαν σωματικά περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ρόλο. «Ήταν ο πιο δύσκολος σωματικά ρόλος που είχα ποτέ στην καριέρα μου», είπε ο 58χρονος ηθοποιός που εκτελεί ο ίδιος τις περισσότερες από τις επικίνδυνες σκηνές. «Με εκπαίδευσαν πραγματικά ώστε να μπορώ να έχω αυτό που λέμε εργαλειοθήκη», εξήγησε στο περιοδικό Total Film.

Αποκάλυψε επίσης, ότι εκτός από τις πολεμικές τέχνες, βελτίωσε τις δεξιότητές του στην οδήγηση προκειμένου να γυρίσει τις σκηνές δράσεις που διαδραματίζονται στο Παρίσι. «Πήγαμε την οδήγηση με αυτοκίνητο σε άλλο, ανώτερο επίπεδο, το οποίο μου αρέσει πολύ» είπε.

Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων για να ευχαριστήσει την ομάδα των κασκαντέρ που τον βοήθησαν στα γυρίσματα, ο Ριβς τους έκανε ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο: χάρισε στο τετραμελές πλήρωμα -που αποτελούνταν από τους Μπρους Κονσέπσιον, Τζέρεμι Μαρίνας, Ντέιβ Καμαρίγιο και Λι Κιάνγκ- ρολόγια Rolex Submariner κατά τη διάρκεια ενός δείπνου στο Παρίσι τον Οκτώβριο του 2021. Στο εσωτερικό κάθε ρολογιού ήταν χαραγμένο ένα προσωπικό μήνυμα από τον ίδιον.  

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Τσαντ Σταχέλσκι αποκάλυψε στο Collider τον περασμένο Νοέμβριο, ότι η τέταρτη ταινία, που διαδραματίζεται σε εμβληματικές τοποθεσίες του κόσμου, θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία του franchise, με «τουλάχιστον ένα τρίτο περισσότερες σκηνές από την προηγούμενη».

Στην τέταρτη ταινία, ο John Wick έρχεται αντιμέτωπος και πάλι με την Υψηλή Τράπεζα και καλείται να αντιμετωπίσει σε μονομαχία έναν καινούριο εχθρό, τον Marquis de Gramont -στον ρόλο ο Μπιλ Σκάρσγκαρντ.

Όταν ρωτήθηκε για την πέμπτη ταινία του franchise, ο Κιάνου Ριβς απάντησε ότι αναμένει την ανταπόκριση του κοινού στην τέταρτη ταινία. «Ο μόνος λόγος που είχαμε την ευκαιρία να γυρίσουμε αυτές τις ταινίες είναι ότι άρεσε στον κόσμο αυτό που κάναμε. Οπότε πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς θα ανταποκριθεί το κοινό. Ελπίζω να τους αρέσει».

Το αρχικό πλάνο ήταν να γυριστούν το John Wick 4 και το John Wick 5 back-to-back, αλλά τα σχέδια άλλαξαν προκειμένου να επικεντρωθούν αποκλειστικά και μόνο στο τέταρτο κεφάλαιο της ιστορίας. Ο σκηνοθέτης Τσαντ Σταχέλσκι αισθάνεται παρόμοια με τον Ριβς όσον αφορά την πέμπτη ταινία και λέει ότι μπορεί να χρειαστεί ένα μικρό διάλειμμα προτού αφοσιωθούν ξανά στον γεμάτο δράση κόσμο του Wick.

Η ταινία επρόκειτο να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 22 Μαΐου 2022, αλλά η κυκλοφορία αναβλήθηκε για έναν χρόνο. Το «John Wick: Chapter 4» έρχεται στις 24 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, movieweb