Μοναχικό αρκουδάκι ψάχνει τη μαμά του στις φωτιές της Καλιφόρνιας

Μια ομάδα διάσωσης άγριας ζωής είναι έτοιμη να πάρει το αδυνατισμένο μικρό από την περιοχή.
Open Image Modal
Ορφανό αρκουδάκι
AP

Οι πυροσβέστες παρακολουθούν ένα μοναχικό, αδυνατισμένο αρκουδάκι που μπορεί να έχει χάσει τη μητέρα του από τη μεγαλύτερη πυρκαγιά της χώρας που μαίνεται στη Βόρεια Καλιφόρνια.

Το αρκουδάκι φαίνεται να περπατάει μόνο του κατά μήκος ενός ορεινού δρόμου που κάηκε από την φωτιά κοντά στο Τέιλορσβιλ, ψάχνοντας μέσα στα βάτα και πηδώντας μέσα από φυτά καλυμμένα με χημικά για την επιβράδυνση πυρκαγιάς.

Ο Τζόνι Μέισι, ένας πυροσβέστης που επιχειρεί στις φωτιές, λέει ότι παρακολουθούν το μικρό για αρκετές ημέρες, για να διαπιστώσουν εάν είναι ορφανό. Μια ομάδα διάσωσης άγριας ζωής είναι έτοιμη να πάρει το αδυνατισμένο μικρό από την περιοχή.

Open Image Modal
Ορφανό αρκουδάκι
AP

Η πυρκαγιά που καίει στην Βόρεια Καλιφόρνια μαίνεται για περισσότερο από ένα μήνα και έχει καταστρέψει περισσότερα από 1.000 σπίτια και επιχειρήσεις με σχεδόν 15.000 δομές να εξακολουθούν να απειλούνται. Η Pacific Gas & Electric δήλωσε ότι η φωτιά μπορεί να προκλήθηκε όταν ένα δέντρο έπεσε σε καλώδιο τροφοδοσίας της εταιρείας.

Βέβαια, η πιο διάσημη αρκούδα που έχει διασωθεί ποτέ από πυρκαγιά είναι αυτή με το όνομα «Smokey».

Η τραυματισμένη αρκούδα διασώθηκε από μια πυρκαγιά στο Νέο Μεξικό το 1950 και έγινε η ζωντανή ενσάρκωση μιας εθνικής εκστρατείας που ξεκίνησε το 1944 όταν η Δασική Υπηρεσία των ΗΠΑ και το Συμβούλιο Διαφημίσεων συμφώνησαν ότι η αρκούδα θα γινόταν το σύμβολο για μια εκστρατεία πρόληψης πυρκαγιάς.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ένα αρκουδάκι με εγκαύματα στα πόδια και τη μύτη σώθηκε από φωτιά στην επαρχία Σισκίου στην Καλιφόρνια. Επίσης αυτόν τον μήνα, ένα τραυματισμένο μικρό αρκουδάκι μεταφέρθηκε από ένα κέντρο φροντίδας άγριας ζωής, όπου νοσηλευόταν για εγκαύματα από πυρκαγιά, στη λίμνη Ταχόε. Από τότε ζει στην άγρια φύση.