Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το τουρνουά στη Μαγιόρκα

Νίκησε 2-1 σετ τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ.
|
Open Image Modal
Quality Sport Images via Getty Images

Τον δεύτερο εφετινό τίτλο του και τον ένατο στην καριέρα του σε 21 τελικούς που έχει αγωνιστεί κατέκτησε στην Μαγιόρκα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας τενίστας νίκησε στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ Νο 20 στον κόσμο με 2-1 σετ (6-4, 3-6, 7-6) και κατέκτησε τον τίτλο και ταυτόχρονα το χρηματικό έπαθλο των 886.500 ευρώ σε επιφάνεια με χόρτο λίγο πριν το μεγάλο τουρνουά του Γουίμπλεντον.

Στον αγώνα που κράτησε 2,5 ώρες ο Τσιτσιπάς, κυριάρχησε στο πρώτο σετ και πήρε τα τέσσερα πρώτα γκέϊμς. Όπως ήταν όμως αναμενόμενο ο Ισπανός τενίστας, αντέδρασε, πήρε πίσω το ένα μπρέϊκ και κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, αλλά ο Στέφανος κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να το πάρει με 6-4.

Στο δεύτερο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε νωρίς το μπρέϊκ, στο τρίτο γκέϊμ και προηγήθηκε με 3-1. Όμως η απάντηση του Μπαουτίστα Αγκούτ ήρθε άμεσα και με τρία διαδοχικά γκέϊμς πέρασε μπροστά με 4-3.

Στη συνέχεια έκανε και δεύτερο μπρέϊκ, κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-3 και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το μπρέϊκ έψαξε στη συνέχεια ο Τσιτσιπάς στο τρίτο σετ. Στο ξεκίνημα το σκορ πήγε στο 1-1. Στη συνέχεια ο Στέφανος ήταν πολύ καλός και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1. Όμως ο Ισπανός κράτησε εδώ το σερβίς του και μείωσε σε 4-2, αλλά ο Έλληνας επίσης κρατώντας το σερβίς του πήγε στο 5-2. Και εκεί που όλοι περίμεναν ότι ο Τσιτσιπάς θα πάρει το σετ και τον αγώνα, ήρθε και πάλι η αντίδραση του αντιπάλου του , ο οποίος κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5 και τελικά το σκορ πήγε στο 6-6 και οι δύο τενίστες οδηγήθηκαν στο τάϊ μπρέϊκ.

Εκεί ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν απόλυτα κυρίαρχος και κατάφερε με 7-2 να κατακτήσει το τρίτο σετ με 7-6 και το ματς με 2-1 σετ.

Τώρα πλέον στρέφει την προσοχή του στο Γούμπλεντον όπου στον πρώτο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Φίλιπ Ρίτσαρντ, που είναι Νο 192 στον κόσμο.