Οι Τούρκοι το χαβά τους. Ευτυχώς γνωρίζουμε ιστορία

Χολουσί Ακάρ και Ερσίν Τατάρ προκαλούν από τη Σμύρνη
Open Image Modal
9 Σεπτεμβρίου 2021 Ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στην Σμύρνη με τίτλο: «"Sea of Islands and Neighborhood Problems with Greece"
Anadolu Agency via Getty Images

Νέες επιθέσεις με έωλες κατηγορίες εναντίον της Ελλάδας από τον γνωστό Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια συμποσίου που οργάνωσαν δύο τουρκικά πανεπιστήμια στη Σμύρνη στις 9 Σεπτεμβρίου (ημερομηνία που δεν ήταν καθόλουτυχαία!).

Ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας άρχισε την ομιλία του ”γιορτάζοντας την επέτειο της απελευθέρωσης της Σμύρνης από την εχθρική κατοχή”.

Σημειώνεται ότι το «Συμπόσιο της Θάλασσας των Νήσων και των Σχέσεων της Γειτονίας με την Ελλάδα» διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Dokuz Eylül και το Πανεπιστήμιο Başkent και σ΄ αυτό παραβρέθηκε ο λεγόμενος πρόεδρος της ψευδώνυμης ”Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου (ΤΔΒΚ), Έρσιν Τατάρ.

Ο Ακάρ ήταν για μια ακόμη φορά εκτός του πλαισίου που πρέπει να ακολουθεί μια χώρα (και οι αξιωματούχοι της) η οποία επιζητεί σχέσεις καλής γειτονίας αλλά και μια σύμμαχος χώρα (!) στο ΝΑΤΟ.

Εκτόξευσε απειλές για ανύπαρκτα όνειρα περί επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια ενώ αναφέρθηκε στην 9η Σεπτεμβρίου ως «επέτειο του τέλους της ελληνικής περιπέτειας» και πως «Σε αυτή την περίπτωση, δεν πρέπει να ξεχνάμε πόσο βαρύ ήταν το τίμημα της περιπέτειας που ξεκίνησε πριν από έναν αιώνα .. ».

Ο Τούρκος υπουργός απευθύνεται σε ”πρόθυμους” να ακούσουν αυτά που έχει να πει. Όχι σε ανθρώπους με γνώση της ιστορίας και των όσων έχει κάνει η χώρα του εναντίον των λαών οι οποίοι ζούσαν στα εδάφη της όπως η γενοκτονία (των Αρμενίων) που πρόσφατα αναγνωρίστηκε από τις ΗΠΑ.

Ευτυχώς κάποιοι γνωρίζουν ιστορία και έχουν μνήμη.