Περιστέρι: Νέα προθεσμία στον νεαρό Πακιστανό για τη δολοφονία της Νικολέττας

Δικηγόρος οικογένειας: «Αυτό που βασανίζει τους γονείς του θύματος είναι ένα μεγάλο γιατί».
Open Image Modal
Eurokinissi

Νέα προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί αύριο, Τρίτη (9/8) ζήτησε και έλαβε από την 25η τακτική ανακρίτρια ο 20χρονος που ομολόγησε προφορικά στους αστυνομικούς ότι δολοφόνησε την 17χρονη Νικολέτα στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, ο καθ’ομολογίαν δράστης το πρωί της Δευτέρας μετήχθη από τη ΓΑΔΑ στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης.

Open Image Modal
Eurokinissi

Στο μεταξύ, ενώπιον της 25ης τακτικής ανακρίτριας προσήλθε και δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας ο δικηγόρος του πατέρα της 17χρονης Νικολέττας, Ανδρέας Θεοδώροπουλος, ο οποίος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι αυτό που βασανίζει τους γονείς του θύματος είναι ένα μεγάλο γιατί.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέττας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα.

Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου. Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου τέσσερα με πέντε βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Open Image Modal
Eurokinissi

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά από καυγά που είχαν. Κατά τις δικαστικές αρχές, η μεθοδικότητα που επέδειξε μετά την αποτρόπαια πράξη του, επιβεβαιώνει πως έδρασε ψυχρά και οργανωμένα. Οι ενέργειες του δεν δηλώνουν ταραχή, συντριβή ή μετάνοια για την αποτρόπαια δολοφονία, φαίνεται να του καταλογίζει η Δικαιοσύνη.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Αστυνομικών, το επίμαχο απόγευμα δεν έχασε ούτε λεπτό και αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε να εξαφανιστεί και να αποχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τη χώρα.

Πηγή: dikastiko.gr