Το μεγάλο ρεκόρ της πολυσυζητημένης σειράς «The Last of Us» στην Ευρώπη

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο επεισόδιο μεταδόθηκε τη βραδιά των Όσκαρ.

Η σειρά «The Last of Us» είναι ο τίτλος με τις περισσότερες προβολές στην πλατφόρμα του HBO στην Ευρώπη. Η Warner Bros. Discovery ανακοίνωσε την Τρίτη 14 Μαρτίου, ότι η πρώτη σεζόν των εννέα επεισοδίων της μετα-αποκαλυπτικής σειράς, που αποτελεί τηλεοπτική μεταφορά του ομότιτλου, δημοφιλούς και βραβευμένου video game του 2013 (και πρώτη σειρά του δικτύου που βασίζεται σε video game), κατέρριψε το ρεκόρ τηλεθέασης στο SVOD του HBO στην Ευρώπη.

Το ρεκόρ σημειώθηκε μετά την προβολή του φινάλε της πρώτης σεζόν, που σημείωσε ακόμη μια υψηλή τηλεθέαση στις ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής 12 Μαρτίου -την ίδια μέρα με την τελετή απονομής των Όσκαρ-, με 8,2 εκατομμύρια θεατές στο HBO Max, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Nielsen.

Το «The Last of Us» έχει κατά μέσο όρο 30,4 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ στα πρώτα έξι επεισόδια σύμφωνα με το HBO, με το πρώτο επεισόδιο να αγγίζει τα 40 εκατομμύρια θεατές στις ΗΠΑ. Πρόκειται εκτός των άλλων για την πιο δημοφιλή σειρά του HBO Max στη Λατινική Αμερική.

Η σειρά, που έχει ήδη πάρει το «πράσινο φως» για δεύτερη σεζόν, προβάλλεται από το HBO Max σε 61 περιοχές στην Αμερική και στην Ευρώπη, καθώς και στο HBO Go στη Νοτιοανατολική Ασία, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν. Σε Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία μεταδίδεται μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Sky και στη Γαλλία είναι διαθέσιμη από το  Prime Video.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε μία μετα-αποκαλυπτική Αμερική, είκοσι χρόνια μετά την κατάρρευση του πολιτισμού, όταν ένας θανατηφόρος ιός έχει μετατρέψει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε ένα είδος ζόμπι, τους Clickers. Ο Τζόελ -στον ρόλο ο Πέδρο Πασκάλ (Narcos, Game of Thrones)- που επέζησε από το ξέσπασμα του ιού, αναλαμβάνει τη μεταφορά της 14χρονης Έλι -Μπελ Ράμσεϊ- η οποία αποτελεί το κλειδί για τη θεραπεία, εκτός της ζώνης καραντίνας, στους Fireflies, σε ένα σκληρό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου θα χρειαστεί να βασιστούν ο ένας στον άλλον για την επιβίωση τους.

Με πληροφορίες από Variety