Εξάρχεια: Επεισόδια, προσαγωγές και καταγγελίες για αστυνομική βία

Συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Εξαρχείων θέλησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα ναρκωτικά και τους βιασμούς.
Open Image Modal
.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην περιοχή των Εξαρχείων, με τις αστυνομικές δυνάμεις να δέχονται πέτρες και άλλα αντικείμενα, να κάνουν χρήση χημικών, να προχωρούν συνολικά σε 56 προσαγωγές και τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν αστυνομική βία και αυθαιρεσία.

 

Open Image Modal
.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

Όλα ξεκίνησαν λίγο πριν από τις εννέα, όταν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Εξαρχείων θέλησαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα ναρκωτικά και τους βιασμούς. Διμοιρία των ΜΑΤ έλαβε εντολή να μην τους επιτρέψει και τότε είχαμε την πρώτη σύγκρουση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη στην περιοχή είχαν μεταβεί αρκετές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς -σύμφωνα με το περιβάλλον του- έχει επιδεινωθεί η υγεία του απεργού πείνας, Γιάννη Μιχαηλίδη.

Οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν για αρκετή ώρα στα στενά γύρω από την πλατεία, ενώ οι αστυνομικοί απέκλεισαν την έξοδο καφενείου, όπου είχαν πληροφορίες ότι κατέφυγαν κάποιοι ταραξίες.

 

Open Image Modal
.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

 

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκαν πολύ γρήγορα φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία συνοδεύτηκαν από καταγγελίες για την τακτική της Ομάδας ΔΡΑΣΗ.