Μαγειρεύουμε πατάτες με κιμά στην κατσαρόλα για το πιάτο ημέρας.

Θα προσθέσουμε ολόκληρα ντοματάκια, κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στο μπλέντερ και πιπεριές.

Advertisement
Advertisement

Αν θέλουμε μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στο φούρνο με μπεσαμέλ.

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Προετοιμασία: 20′

Μαγείρεμα: 35′-40′

Υλικά

Advertisement

800 γρ. πατάτες

400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ ντιοματάκια ολόκληρα, κονσέρβα

Advertisement

1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο, τριμμένο στο μπλέντερ

2 πιπεριές ψιλοκομμένες, διαφόρων χρωμάτων

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Advertisement

1 κ.γ. ρίγανη

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε χοντρές ροδέλες.

Advertisement

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά με ένα ποτήρι νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά, ώστε ο κιμάς να γίνει πολύ λεπτός και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό.

Προσθέτουμε στον κιμά το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5′.

Πολτοποιούμε τα ντοματάκια στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε μαζί με τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι και τις πατάτες στο μείγμα του κιμά. Ρίχνουμε 1½ – 2 ποτήρια νερό και τα αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 35′ περίπου.

Advertisement

Πριν αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, ρίχνουμε τη ρίγανη.

Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Tip

Μπορούμε να ψήσουμε το φαγητό και στο φούρνο με μπεσαμέλ. Μόνο που τότε θα πρέπει να τηγανίσουμε τις πατάτες, να τις τοποθετήσουμε – σε ταψί ή πυρέξ – σε στρώσεις, μετά τον κιμά (μαγειρεμένο όπως στη συνταγή) τελειώνοντας με μια στρώση από πατάτες.

Καλύπτουμε το φαγητό με μπεσαμέλ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 50′-60′.

Αναδημοσίευση από «γαστρονόμο – τεύχος #21» σε συνταγή Νίκης Χρυσανθίδου.