Τρία έξυπνα tips για να διατηρούμε τις φράουλες ολόφρεσκες όσο το δυνατόν περισσότερο

Και μια σοβαρή ένδειξη ότι δεν πρέπει να φάμε τις φράουλες με τίποτα.
milan2099 via Getty Images

Η εποχή της φράουλας επιτέλους έφτασε. Οι φρέσκες φράουλες είναι υπέροχες, γεμάτες γεύση. Eίτε σκέτες με λίγη καστανή ζάχαρη, είτε στα σμούθι είτε και στις σαλάτες μας αν είμαστε λίγο τολμηροί.

Όμως, ενώ με το που πρωτοβγαίνουν τις λαχταράμε και παίρνουμε μπόλικες για να έχουμε, οι φράουλες χαλάνε αρκετά γρήγορα. Μπορούμε να κάνουμε κάττι για αυτό;

Οι ειδικοί απαντούν μεγαλόφωνα ναι!

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύσουμε τις φράουλες;

Οι ειδικοί λένε ότι το κλειδί είναι να βάζουμε στο ψυγείο τις φράουλες άπλυτες, δίχως να τις μεταφέρουμε από το αρχικό τους δοχείο, για έως και πέντε ημέρες.

Ακόμη φροντίζουμε πάντα να βάζουμε τις φράουλες στο ψυγείο όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την αγορά από το μανάβικο, τη λαϊκή ή του σούπερ μάρκετ και να τις διατηρούμε σε θερμοκρασία κοντά στους μηδέν βαθμούς κελσίου.

Το ιδανικό σημείο του ψυγείου για τις φράουλες, είναι το πλαστικό συρτάρι, που προορίζεται ούτως ή άλλως για τα φρούτα και τα λαχανικά. Βάζουμε λοιπόν εκεί τις φράουλες, όσο πιο στεγνές γίνεται και πάντα μέσα στο αρχικό πλαστικό κεσεδάκι τους και δεν πλένουμε μέχρι να θελήσουμε να τις φάμε ή να τις χρησιμοποιήσουμε σε κάποια συνταγή.

Προσοχή: Το πλύσιμο πριν αποθηκεύσουμε τις φράουλες συμβάλλει στην ανάπτυξη υγρασίας μέσα στο δοχείο , η οποία προκαλεί πρόωρη αλλοίωση και καλλιεργεί το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας.

Όταν λαχταρίσουμε να φάμε τις φράουλες, τις πλένουμε απαλά κάτω από δροσερό νερό, μαζί με τα φύλλα και τους μίσχους και στη συνέχεια, τις στεγνώνουμε με μια χαρτοπετσέτα. Μόλις τις πλύνουμε, τότε μπορούμε να αφαιρέσουμε τα φύλλα και τους μίσχους.

Σημαντικό: Πλένoυμε μόνο όσες θέλουμε να φάμε και αποθηκεύουμε τις υπόλοιπες, χωρίς φυσικά να τις πλύνουμε. Πρέπει όπως προείπαμε να είναι εντελώς στεγνές πριν από την αποθήκευση.

Πότε πρέπει να πετάξουμε τις φράουλες

Εάν αποθηκευτούν σε ιδανικές συνθήκες, οι φράουλες μπορούν να παραμείνουν λαμπερές και ζουμερές για τρεις έως πέντε ημέρες. Ωστόσο, μπορεί να διαρκέσουν έως και μια εβδομάδα, αλλά αυτό εξαρτάται από το πόσο φρέσκες ήταν όταν τις αγοράσαμε. Αν έχουν περάσει χρόνο στη μεταφορά και στα ράφια των παντοπωλείων, τότε μπορεί να έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής στο ψυγείο μας.

Kαι μια έξτρα συμβουλή για το τέλος...

Δεν τρώμε φράουλες που είναι αποχρωματισμένες, με μεγάλες πράσινες ή λευκές περιοχές που έχουν μαλακώσει ή είναι γλοιώδεις και μουχλιασμένες. Ακόμη, δεν αφήνουμε τις φράουλες έξω από το ψυγείο, εκτός αν τσιμπολογάμε.

(Με πληροφορίες από simplerecpies).