Έλον Μασκ και Τζεφ Μπέζος προτείνουν να γίνουν καταφύγιο αστέγων τα κεντρικά του Twitter

Ο Μασκ έγινε πρόσφατα ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter.
Open Image Modal
via Associated Press

Δύο εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου παρουσιάζουν ιδέες για την αντιμετώπιση του ζητήματος των αστέγων, προτείνοντας το Twitter να μετατρέψει τα κεντρικά του σε καταφύγιο αστέγων.

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, τάχθηκε την Κυριακή υπέρ μιας ιδέας που παρουσίασε ο Έλον Μασκ, ο οποίος πρόσφατα έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος του Twitter, για τη μετατροπή των κεντρικών της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο σε ένα καταφύγιο για αστέγους, καθώς είναι πολλοί λίγοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εκεί κατά την πανδημία.

 

 

Ο Μπέζος ανέβασε στο Twitter ένα άρθρο του GeekWire από τον Μάιο του 2020 για το οκτώ ορόφων κτίριο για τη φιλοξενία άστεγων οικογενειών δίπλα στα κεντρικά της Amazon στο Σιάτλ, λέγοντας πως η πρωτοβουλία αυτή πήγε πολύ καλά και διευκολύνει εργαζόμενους που θέλουν να προσφέρουν εθελοντική εργασία.

Ο Μπέζος επίσης πρότεινε να μετατραπεί τουλάχιστον ένα μέρος των αρχηγείων του Twitter, αν όχι το σύνολο, σε καταφύγιο για αστέγους. Ο Μασκ συμφώνησε σε άλλο του tweet, κάνοντας λόγο για «εξαιρετική ιδέα».

Ο Μασκ, που έχει πάνω από 81 εκατομμύρια followers στο Twitter, άρχισε μια δημοσκόπηση το Σάββατο, ζητώντας από τους χρήστες να ψηφίσουν εάν το κτίριο θα έπρεπε να μετατραπεί. Η δημοσκόπηση συγκέντρωσε πάνω από ένα εκατομμύριο ψήφους μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα, με πάνω από το 90% να απαντούν θετικά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, που συχνά κάνει tweets για την εταιρεία του και για άλλα θέματα, συχνά προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το αν αστειεύεται. Ωστόσο ο Μασκ διευκρίνισε αυτή τη φορά πως δεν αστειευόταν: «Σοβαρολογώ για αυτό, παρεμπιπτόντως» έγραψε στο Twitter αργότερα την Κυριακή.