Ερχεται το πρίκουελ του «A Quiet Place»

Το τρίτο μέρος της βασικής ιστορίας ωστόσο, αναμένεται το 2025, πάλι σε σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκι.

Η Paramount αποκάλυψε τον τίτλο της spinoff ταινίας του «A Quiet Place», του επιτυχημένου franchise τρόμου που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Τζον Κραζίνσκι.

Όπως ανακοινώθηκε στο CinemaCon, το spinoff πρίκουελ θα έχει τίτλο «A Quiet Place: Day One» και θα αφηγείται τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν από τη στιγμή της άφιξης των άγνωστων πλασμάτων στη Γη.

Η πρώτη ταινία («Ένα Ήσυχο Μέρος») με πρωταγωνιστές την Έμιλι Μπλαντ και τον Κραζίνσκι, παρακολουθούσε την οικογένεια Άμποτ, η οποία ζούσε σε ένα απομονωμένο αγρόκτημα στο δάσος, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα των κωφαλάλων και οργανώνοντας την καθημερινότητα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να μην κάνουν τον παραμικρό ήχο, επειδή πολύ απλά, εάν δεν μπορούν να σε ακούσουν, δεν μπορούν να σε κυνηγήσουν. Οι Άμποτ ήταν επιζήσαντες ενός μετα-αποκαλυπτικού κόσμου γεμάτου φονικά τέρατα, υπερευαίσθητα στον παραμικρό θόρυβο.

Με budget μόλις 17 εκατ. δολάρια, το «A Quiet Place» συγκέντρωσε περισσότερα από 340 εκατομμύρια δολάρια στο διεθνές box office, καταγράφοντας μια τεράστια νίκη για την Paramount. Μετά την επιτυχία, το στούντιο άρχισε να αναπτύσσει ένα franchise γύρω από τα τυφλά εξωγήινα πλάσματα, με τον Κραζίνσκι να αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία του σίκουελ που κυκλοφόρησε πέρυσι -ο Κραζίνσκι θα σκηνοθετήσει και ένα τρίτο κεφάλαιο του franchise, το οποίο βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και αναμένεται το 2025.

Εκτός από την κύρια σειρά ταινιών, υπάρχει και το spinoff, τη σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Μάικλ Σαρνόσκι (βλέπε «Pig» με Νίκολας Κέιτζ), ενώ ο τίτλος που ανακοινώθηκε είναι η πρώτη νύξη για την πλοκή, που θα έχει στο επίκεντρο την κατάρρευση της κοινωνίας μετά την άφιξη των πλασμάτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα δούμε την πτώση του μετεωρίτη που έφερε τα alien στη Γη. Στο «A Quiet Place 2», ο Κραζίνσκι είχε μια συναρπαστική σεκάνς που έδειχνε πώς η οικογένεια Άμποτ ξέφυγε από το χάος την πρώτη μέρα της εισβολής και αποσύρθηκε με ασφάλεια στο αγρόκτημά της. Ωστόσο, η σκηνή είναι απλώς μια γεύση από το χάος που απλώθηκε στον πλανήτη μετά τη βροχή μετεωριτών και ενδεχομένως το spinoff να μεταφέρει τη δράση από μία απομονωμένη πόλη σε μία μητρόπολη.

Με πληροφορίες από Collider