Killers of the Flower Moon: Το 2023 η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Σκορσέζε με τον Ντι Κάπριο

Η ιστορία βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.
Open Image Modal
deadline/twitter

Σχεδόν τρία χρόνια μετά τον «Ιρλανδό» που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης, οι θαυμαστές του Μάρτιν Σκορσέζε θα περιμένουν ακόμη έναν χρόνο για την νέα ταινία του «Killers of the Flower Moon», κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου μπεστ σέλερ βιβλίου του συγγραφέα και δημοσιογράφου στο New Yorker, Ντέιβιντ Γκραν, το σενάριο του οποίου συνυπογράφει με τον βραβευμένο με Όσκαρ Έρικ Ροθ («Φόρεστ Γκαμπ», «Η απίστευτη ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον», «Dune»).

Παρότι η παραγωγή ολοκληρώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, υποδηλώνοντας ότι η ταινία, που επανενώνει τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο με τον Λεονάρντο Ντι Κάπιο, ενδέχεται να κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο του 2022, έγινε γνωστό ότι η ταινία που από την Paramount πέρασε πριν από έναν χρόνο στο Apple TV+ θα κάνει πρεμιέρα στις Κάννες τον Μάιο του 2023 και στη συνέχεια, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες.

Η ταινία αφηγείται μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες στην ιστορία των ΗΠΑ, τις μαζικές όσο και «μυστηριώδεις» δολοφονίες των Ινδιάνων Osage, στην Οκλαχόμα του 1920, μετά την ανακάλυψη τεράστιων κοιτασμάτων πετρελαίου στο έδαφος τους.  Η τραγική ιστορία άρχισε να ξετυλίγεται το 1921, την εποχή της ποταπαγόρευσης, με μία σειρά φόνων και εξαφανίσεων που συνεχίστηκαν μέχρι το 1926.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι έγιναν 60 δολοφονίες, αν και ο αριθμοί ανεβαίνουν κατακόρυφα στην περίπτωση που συνυπολογιστούν οι ύποπτοι θάνατοι κληρονόμων.

Εκείνοι που αποφάσισαν να υφαρπάξουν την πλούσια γη των αυτόχθονων Ινδιάνων -για την ακρίβεια, τον μαύρο χρυσό που έκρυβε ο κατά τα άλλα, άγονος τόπος τους, και ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1897- ήταν αδίστακτοι και οι τρόποι εκτέλεσης ποικίλοι: Από εν ψυχρώ πυροβολισμούς και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών μέχρι δηλητήριο. Τις δολοφονίες ανέλαβε το νεοσύστατο τότε FBI -όχι εξ αρχής- επικεφαλής του οποίου είχε τεθεί ο ηλικίας 29 ετών, Έντγκαρ Χούβερ.

Με πληροφορίες από Deadline, Indiewire