O «Τιτανικός» επιστρέφει στους κινηματογράφους: Το νέο τρέιλερ

Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων από την κυκλοφορία της, η ταινία θα προβληθεί σε ψηφιακά επεξεργασμένη κόπια.

Ο «Τιτανικός» (1997) του Τζέιμς Κάμερον επιστρέφει στους κινηματογράφους στις 10 Φεβρουαρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την κυκλοφορία της επικής ταινίας, που προτάθηκε για 14 Όσκαρ και απέσπασε 11, μεταξύ αυτών το βραβείο Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.  

Η ταινία βασίστηκε στο διασημότερο ναυάγιο όλων των εποχών, του υπερωκεάνιου Τιτανικός που βυθίστηκε στις 14 Απριλίου 1912 και οι πρωταγωνιστές Κέιτ Γουίνσλετ (μόλις 21 ετών τότε) και Λεονάρντο Ντι Κάπριο (22 χρονών), που υποδύθηκαν τη Ρόουζ και τον Τζακ, είδαν την καριέρα τους να εκτοξεύεται σε μια νύχτα.

Όπως είπε δε, ο Κάμερον μιλώντας στο People, λίγο πριν από τις Χρυσές Σφαίρες, ο Ντι Κάπριο δεν ήθελε τον ρόλο του λαθρεπιβάτη Τζακ, και χρειάστηκε να τον πείσει. «Δεν ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Σκεφτόταν ότι θα ήταν βαρετή [η ταινία]» και πρόσθεσε πως τελικά δέχτηκε τον ρόλο μόνο όταν τον έπεισε ότι ήταν στην πραγματικότητα μία δύσκολη πρόκληση.

Ούτε το στούντιο ήθελε τον Ντι Κάπριο -που στην αρχή αρνούνταν ακόμη και δοκιμαστικό να κάνει- ενώ κάποια στιγμή παρ’ ολίγο οι ρόλοι να δοθούν στη Γκουίνεθ Πάλτροου και στον Μάθιου ΜακΚόναχι.

Έως την κυκλοφορία του «Avatar» το 2009, σε σκηνοθεσία επίσης Τζέιμς Κάμερον, ο «Τιτανικός» ήταν η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όλων των εποχών.

Η ταινία θα προβληθεί σε remastered έκδοση 3D 4K HDR και η Paramount κυκλοφόρησε νέο τρέιλερ.

Με πληροφορίες από Indiewire