Ντράγκι: Στα τέλη του έτους η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Ντράγκι: Στα τέλη του έτους η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Open Image Modal
President of European Central Bank, ECB, Mario Draghi speaks during a news conference following the meeting of the Governing Council of the ECB in Frankfurt, Germany, Thursday, July 16, 2015. (AP Photo/Michael Probst)
ASSOCIATED PRESS

Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, που βρίσκονται υπό την επίβλεψη της ΕΚΤ, αναμένεται να λάβει χώρα κατά τα τέλη του 2015, επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε σχετική επιστολή της ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύας Καΐλή.

Ο κ. Ντράγκι διευκρινίζει ότι τα capital controls στη χώρα είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της ΕΚΤ και τονίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση αποτελεί μία εκ των «ακρογωνιαίων λίθων» του προγράμματος, για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών και των αγορών στις ελληνικές τράπεζες και να ενισχυθεί η οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η έγκαιρη και πλήρης εφαρμογή του προγράμματος αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, περιλαμβανομένου του χρηματοπιστωτικού τομέα, και επιπλέον για την περαιτέρω χαλάρωση των capital controls.