Σκέψεις για την αρμένικη ήττα

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική διείσδυσης στην Υπερκαυκασία, η Τουρκία θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Δύσης
|
Open Image Modal
Αρμένιοι διαμαρτύρονται κατά της κυβέρνησής του για τη συνθηκολόγηση που υπέγραψε με τη Ρωσία και το Αζερμπαίτζάν.
ASSOCIATED PRESS

Εγκαταλειμμένη η Αρμενία από όλους, αντιστάθηκε ηρωικά στην αζερο-τουρκική επίθεση που βασίστηκε σε σύγχρονα ισραηλινά και τουρκικά όπλα.

Η ρωσική παρέμβαση - λίγο πριν την κατάληψη της πρωτεύουσας του Ναγκόρνο Καραμπάχ- έσωσε ένα μεγάλο τμήμα του αρμενικού θύλακα βάζοντας τέρμα παράλληλα στις φιλοδυτικές ονειρώξεις του Πασινιάν. 

Μεγάλη κερδισμένη η Τουρκία που αναδεικνύεται στον αξιόπιστο Μεγάλο Αδελφό των τουρκογενών και Μουσουλμάνων της πρώην ΕΣΣΔ. 

Ένα ρόλο που ονειρευόταν από την επόμενη μέρα της Σοβιετικής κατάρρευσης. 

Η Τουρκία παίζει έξυπνα με τον ρωσικό φόβο απέναντι στη δυτική στοχοποίηση και στον πόθο των βορειοκαυκάσιων μουσουλμάνων+Αζέρων για μεγαλύτερη πολιτική αυτονομία από τη Ρωσία. Εκμεταλλεύεται βέβαια και τις φιλοδυτικες αυταπάτες των Χριστιανικών λαών του Καυκάσου (Γεωργιανών, Αρμενίων). 

Το ερώτημα είναι εάν θα επιτρέψει η Ρωσία να διαμορφώσει η Τουρκία στο νότιο έδαφός της συνθήκες επανάληψης του τσετσενικού προβλήματος. 

Το βέβαιο είναι ότι στην πολιτική διείσδυσης στην Υπερκαυκασία, η Τουρκία θα έχει την αμέριστη υποστήριξη της Δύσης... 

Η τραγική αυτή εξέλιξη του Καυκάσου, μας ενδιαφέρει πάρα πολύ, παρόλη την υποτίμησή της από τις ”ημετέρες” ελίτ και τα Μέσα Μ.Ε.

 

Open Image Modal
Ο πίνακας είναι του Αρμένιου Ζωγράφου Gagik Abelian...
Huffpost GR