Τζο Μπάιντεν, Μπάρακ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον αποτείουν φόρο τιμής στην Τίνα Τέρνερ

Πολιτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες αλλά και θαυμαστές απ' όλο τον κόσμο λένε «αντίο» στη θρυλική καλλιτέχνιδα.
Open Image Modal
Αποχαιρετισμός στην Τίνα Τέρνερ
Reuters

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι πρώην πρόεδροι Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον προστέθηκαν σε αυτούς που απέτεισαν φόρο τιμής στην Τίνα Τέρνερ.

Ο εν ενεργεία αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε «την μοναδική γυναίκα που κέρδισε στις κατηγορίες ποπ, ροκ και RnB» των βραβείων Γκράμι,  «απόδειξη της δεξιοτεχνίας, της δημιουργικότητάς της και της τεράστιας δημοφιλίας της» σε διαφορετικό κοινό.

Ο Μπάρακ και η Μισέλ Ομπάμα ανάρτησαν κοινή δήλωση στο Twitter και το Instagram, περιγράφντας την Τίνα Τέρνερ ως «ακατέργαστη, ισχυρή και ασταμάτητη».

«Λάτρεψα την Τίνα Τέρνερ και δεν θα ξεχάσω ποτέ τη συνάντησή μας όταν ήρθε στο Little Rock για μια συναυλία μετά την κυκλοφορία του Private Dancer το 1984», ανέφερε με τη σειρά του ο Μπιλ Κλίντον. 

Open Image Modal
A gardener lays flowers outside the home of late singer Tina Turner in Kuesnacht near Zurich, Switzerland May 25, 2023. REUTERS/Denis Balibouse
DENIS BALIBOUSE via Reuters

Ενας συγκινητικός αποχαιρετισμός

«Ηρθα εδώ γιατί είναι η βασίλισσα, η βασίλισσα όλων των γυναικών. Αγαπώ την Τίνα...» (48χρονος σλοβένος φαν που είχε κατασκηνώσει έξω από το σπίτι της Τίνα Τέρνερ στην Ελβετία μετά την γνωστοποίηση του θανάτου της).

Mε λουλούδια, κεριά και σημειώματα ο κόσμος τιμά στο Χόλιγουντ και την κατοικία της κοντά στην Ζυρίχη την βασίλισσα του rock’n’ roll που πέθανε στα 83 της χρόνια στην Ελβετία.

Ενα κόκκινο τριαντάφυλλο και ένα σημείωμα ήταν στερεωμένο το πρωί στην πύλη της ελβετικής κατοικίας όπου πέθανε η Τίνα Τέρνερ: «Πιστεύω ότι είναι οκ που ήρθα νωρίς σήμερα. Ευχαριστώ και αντίο Τίνα. You’re Simply the Best».

Open Image Modal
.
via Associated Press

Το αντίο του καλλιτεχνικού κόσμου

Για την απώλεια της «θρυλικής βασίλισσας του ροκ», μίλησε ο μπασκετμπολίστας Μάτζικ Τζόνσον, ενώ ο Μικ Τζάγκερ χαιρέτισε μία καλλιτέχνη «τόσο ταλαντούχα», αλλά και «θερμή, αστεία και γενναιόδωρη». Ο Ρόνι Γουντ μίλησε για την απώλεια «της βασίλισσας του ροκ και της soul».

«Οι λέξεις ”θρυλική”, ”είδωλο”, ”ντίβα” και ”σουπερστάρ” χρησιμοποιούνται συχνά λανθασμένα, ωστόσο η Τίνα Τέρνερ τις ενσαρκώνει όλες και τόσες άλλες», δήλωσε η Μαράια Κάρεϊ.

Η Γκλόρια Γκέινορ υπενθύμισε ότι η Τίνα Τέρνερ «άνοιξε τον δρόμο σε τόσες γυναίκες του ροκ, μαύρες ή λευκές».

«Για μένα, θα είναι πάντα παράδειγμα επιβίωσης και έμπνευσης για τις γυναίκες παντού», δήλωσε η Μαράια Κάρεϊ.

«Πώς να πεις αντίο σε μία γυναίκα που έκανε την οδύνη και τα τραύματά της δύναμη και τα χρησιμοποίησε για να αλλάξει τον κόσμο;», είπε η Αντζελα Μπάσετ, η ηθοποιός που ενσάρκωσε την τραγουδίστρια στην ταινία «Tina». «Η Τίνα Τέρνερ έδειξε στους άλλους που ζουν μέσα στον φόβο πώς πρέπει να μοιάζει ένα ωραίο μέλλον γεμάτο αγάπη, συμπόνια και ελευθερία».

Open Image Modal
.
via Associated Press

Η κηδεία

Η κηδεία της θα είναι ιδιωτική και θα γίνει παρουσία της οικογένειας και στενών φίλων.