Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 57 οι νεκροί

Σύμφωνα με την προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας.
|
Open Image Modal
STRINGER via Reuters

Οι νεκροί από την τραγωδία στα Τέμπη ανέρχονται πλέον στους 57, δήλωσε στον Realfm 97,8 η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή.

Όπως είπε, την Πέμπτη μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο άλλες 14 απανθρακωμένες σοροί, ενώ οι σάκοι με μεμονωμένα ανθρώπινα μέλη που δεν έχουν αναγνωριστεί είναι πάνω από 10. «Έχει ληφθεί από το κάθε μέλος DNA, οπότε κάποιο μέλος που μπορεί να ανήκει σε μια σορό διαμελισμένη, θα αποδοθεί στη σορό, κάποια μέλη που δεν θα ανήκουν σε σορό, θα έχουμε το DNA τους» ανέφερε.

Σε 57 ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί που έχουν ανασυρθεί μέχρι στιγμής από τα συντρίμμια της επιβατικής αμαξοστοιχίας ανέφερε σε επίσημη ενημέρωση η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, αστυνόμος β’,Κωνσταντία Δημογλίδου. Επιπλέον, σύμφωνα με την κ. Δημογλίδου, 48 άτομα παραμένουν για νοσηλεία.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ η επιχείρηση είχε επικεντρωθεί πλέον στο τρίτο βαγόνι, το τελευταίο από τα διαλυμένα βαγόνια που έγιναν μια άμορφη μάζα, κάτω από το οποίο υπάρχουν φόβοι πως βρίσκονται και άλλοι νεκροί.

 Διερεύνηση σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση, άμεση συγκέντρωση όλων των αποδείξεων και ταχύτατη ολοκλήρωση του ανακριτικού έργου για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη, ζήτησε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος,  από τον επικεφαλής της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας. «Είναι η ώρα της Δικαιοσύνης», προκειμένου να εντοπιστούν οι υπαίτιοι, «όποιοι κι αν είναι, όπου κι αν ανήκουν, από όπου και αν προέρχονται, ό,τι κι αν εκπροσωπούν», τονίζει στο έγγραφο.