Βόρεια Καρολίνα: Αστυνομικοί πυροβολούν εν ψυχρώ άνδρα με αναπηρία μέσα σε τροχόσπιτο (βίντεο)

Οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν πως ο άνδρας είναι ο δράστης της επίθεσης και μάλιστα πως κρατάει και όμηρο, ενώ ήταν η σύζυγός του.
Open Image Modal
.
Facebook

Ένα σοκαριστικό βίντεο κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του κόσμου στο οποίο απεικονίζεται ένας άνδρας να δέχεται πυρά από άνδρες της ομάδας SWAT καθώς πίστευαν ότι κρατά όμηρο.

Ο Τζέισον Κλόεφερ, 41 ετών, δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Facebook τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, που βρισκόταν μέσα στο τροχόσπιτό του, καθώς και τις φωτογραφίες από τα τραύματά του από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε.

Σύμφωνα με τη New York Post, οι αρχές είχαν λάβει κλήση για πυροβολισμούς στην περιοχή που βρισκόταν ο Κλόεφερ στις 13 Δεκεμβρίου γύρω στις 11 το βράδυ. Όμως φτάνοντας στο σημείο οι αστυνομικοί υποψιάστηκαν πως ο Κλόεφερ είναι ο δράστης της επίθεσης και μάλιστα πως κρατάει και όμηρο, ενώ ήταν η σύζυγός του.

Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν ήταν αλήθεια.

Open Image Modal
.
Facebook

Οι αστυνομικοί πετούν στο τροχόσπιτο μία συσκευή με φως και κάμερες, κάτι που προφανώς ξύπνησε τον Κλόεφερ και τη σύζυγό του, Άλισον Μάλερ, που κοιμόντουσαν στο πίσω δωμάτιο.

«Τι γίνεται;»,ακούγεται να λέει η Μάλερ από το δωμάτιο με τον Κλόεφερ να βρίσκεται δίπλα της, την ώρα που οι αστυνομικοί ζητούν από τους δυο τους από τα μεγάφωνα να βγουν έξω. «Βγες έξω από την πόρτα και δείξε μας τα χέρια σου!», ακούγεται η φωνή ενός αστυνομικού. «Τζέισον, θέλουμε απλώς να σου μιλήσουμε. Έλα έξω».

Στο βίντεο φαίνεται ο Κλόεφερ να σηκώνει από το έδαφος τη συσκευή και να ανοίγει την πόρτα έχοντας τα χέρια ψηλά, ενώ πίσω του βρίσκεται η Μάλερ.

Λίγο αργότερα και παρά το γεγονός ότι οι αστυνομικοί βλέπουν ότι κανένας από τους δύο δεν οπλοφορεί ακούγονται πυροβολισμοί και φαίνεται ο άνδρας να πέφτει προς τα πίσω, φωνάζοντας πως τον πυροβολούν.

Η  Μάλερ ακολουθεί τις οδηγίες των αστυνομικών και βγαίνει από το τροχόσπιτο, ενώ ο Κλόεφερ φαίνεται να σέρνεται προς την πόρτα και να προσπαθεί και εκείνος να βγει έξω.

Αστυνομικοί της ομάδας SWAT δίνουν ξανά εντολή στον Κλόεφερ να βγει με τα χέρια ψηλά, αλλά τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του προσπαθούν μανιωδώς να τους εξηγήσουν ότι ο 41χρονος δεν μπορεί να ακολουθήσει τις εντολές τους επειδή είναι τραυματισμένος.

Το αρχικό δελτίο τύπου υποστήριζε ότι ο Κλόεφερ «ενεπλάκη σε λεκτική διαμάχη με τους αστυνομικούς», στη συνέχεια βγήκε από το τροχόσπιτό του του και «αντιμετώπισε» τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να ανοίξουν πυρ εναντίον του.