Γαλλία: Το συνδικάτο εργαζομένων ενέργειας απειλεί να κατεβάσει διακόπτες στο Φεστιβάλ Καννών

«Το Φεστιβάλ Καννών, το Γκραν Πρι του Μονακό, το τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, θα μπορούσαν όλα να βρεθούν βυθισμένα στο σκοτάδι. Δεν τα παρατάμε».
Open Image Modal
(AP Photo/Petros Giannakouris)
via Associated Press

Το κύριο συνδικάτο των εργαζομένων στον τομέα της ενέργειας στη Γαλλία απειλεί να κόψει την παροχή ρεύματος στο Φεστιβάλ των Καννών, που σηκώνει αυλαία στις 16 Μαΐου, στο πλαίσιο των μεγάλων κινητοποιήσεων που συγκλονίζουν τη Γαλλία εδώ και τρεις μήνες για την προωθούμενη μεταρρύθμιση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, η οποία προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.

Με σύνθημα «100 Days Of Anger! 100 Days To Win», η CGT FNME (Fédération National des Mines et de l’Enérgie) δήλωσε ότι θα στοχεύσει σε μια σειρά από μεγάλες εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν στη Γαλλία τις επόμενες εβδομάδες.

«Τον Μάιο κάντε ό,τι σας αρέσει! Το Φεστιβάλ Καννών, το Γκραν Πρι του Μονακό, το τουρνουά τένις του Ρολάν Γκαρός, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, θα μπορούσαν όλα να βρεθούν βυθισμένα στο σκοτάδι. Δεν τα παρατάμε», αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter το συνδικάτο.

Πριν από λίγες ημέρες, οι Γάλλοι βγήκαν πάλι στους δρόμους, ενώ πριν από την επίσκεψη του Μακρόν στην πόλη του Γκανζ της νότιας Γαλλίας, η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που κουβαλούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, επιφυλάσσοντας θορυβώδη υποδοχή στον γάλλο πρόεδρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικοί κατέσχεσαν μαγειρικά σκεύη.

Με πληροφορίες από Deadline