Δεν θα μπορούσαμε να μην μαγειρέψουμε μια συνταγή για ζυμαρικά με όλες τις καλοκαιρινές γεύσεις και μυρωδιές παρέα σε ένα πιάτο.

Θα χρησιμοποιήσουμε κάππαρη, ψιλοκομμένο μαϊντανό και βασιλικό, κρεμμύδι και μπαλσάμικο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι (500 γρ.)

4 ώριμες ντομάτες

1 ξερό κρεμμύδι 

Advertisement

1 σκελίδα σκόρδο 

3 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο

Advertisement

1 κ.σ. κάππαρη

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Advertisement

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν για 30 λεπτά.

Advertisement

Ξεπλένουμε την κάππαρη από την άλμη και την ψιλοκόβουμε.

Advertisement

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τρίβουμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε τις ψιλοκομμένες και στραγγισμένες ντομάτες με την κάππαρη, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφεται στην συσκευασία και τα στραγγίζουμε. Τα ανακατεύουμε με την δροσερή σάλτσα και σερβίρουμε.

Advertisement

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet – Νόστιμα και light» σε συνταγή Βαγγέλη Δρίσκα.