Μία δροσερή σαλάτα είναι το ιδανικό πιάτο ημέρας γι′ αυτή την εβδομάδα. Άλλωστε έρχονται υψηλές θερμοκρασίες και δεν χρειάζεται να βαρυστομαχιάσουμε. Εύκολη και γρήγορη συνταγή, την συνδυάζουμε μ′ ένα λευκό κρασί της αρεσκείας μας και απολαμβάνουμε το φαγητό μας στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, στον κήπο ή όπου ο καθένας επιθυμεί.

Ετοιμάζουμε λοιπόν μία σαλάτα με ζυμαρικά φουσίλι στην οποία προσθέτουμε λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, μελιτζάνα, πιπεριές, ντοματούλα, κρεμμυδάκι μαζί με φρέσκο μυρωδάτο βασιλικό, λίγο κουκουνάρι, προσθέτουμε τυρί κότατζ και έχουμε την απόλυτη γευστική πανδαισία.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

500 γρ. φουσίλι

1 ξερό κρεμμύδι

1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά

Advertisement

2 μέτρια κολοκυθάκια

1 μέτρια μελιτζάνα

1 μεγάλη ντομάτα

Advertisement

250 γρ. τυρί κότατζ

1 κ.σ. κουκουνάρι

2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκο βασιλικό

Advertisement

4 κ.σ. ελαιόλαδο

αλάτι

Εκτέλεση

Advertisement

Καθαρίζουμε και ψιλικόβουμε το κρεμμύδι, ξεπλένουμε τα κολουθάκια και την μελιτζάνα και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Αφαιρούμε τα κοτσανάκια και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις ψιλοκόβουμε.

Advertisement

Σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα λαχανικά μας με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 3 – 4 λεπτά. Τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 8 – 10 λεπτά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζουμε.

Τα ανακατεύουμε με τα ψημένα λαχανικά, την ντομάτα, το τυρί κότατζ, το κουκουνάρι και τον βασιλικό και σερβίρουμε.

Advertisement

 

Αναδημοσίευση από Extra Gourmet «Νόστιμα και light» της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας σε συνταγές του Βαγγέλη Δρίσκα.