Μια εξαιρετική μακαρονάδα είναι η επιλογή μας για το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας. Μαγειρεύουμε εύκολη συνταγή του 20λέπτου για σπαγγέτι αματριτσιάνα με καπνιστή πανσέτα, σκορδάκι, καυτερή πιπεριά τσίλι και βέβαια αγαπημένη κάππαρη.

Γεύμα ελαφρύ και βιταμινούχο που θα μας κρατήσει σε φόρμα για όλα τα καλούδια που αναμένεται να στρωθούν μπροστά μας το τριήμερο των Χριστουγέννων

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Υλικά

50 ml ελαιόλαδο

250 γρ. καπνιστή πανσέτα (ή μπέικον)

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

Advertisement

50 γρ. λευκό κρασί

250 γρ. ντοματάκια κονκασέ

250 γρ. φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες

Advertisement

5 γρ. φρέσκια καυτερή πιπεριά τσίλι (peperoncino) ψιλοκομμένη

2 κ.σ. κάππαρη για το σερβίρισμα

αλάτι

Advertisement

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε την πανσέτα ψιλοκομμένη για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα ντοματάκια και τις ντομάτες, την πιπεριά και τη δάφνη. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να δέσει η σάλτσα.

Advertisement

Βράζουμε τα ζυμαρικά της επιλογής μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και μόλις είναι έτοιμα, με μια τσιμπίδα τα μεταφέρουμε λίγα λίγα στην κατσαρόλα με την σάλτσα.

Advertisement

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με την κάππαρη.

Αναδημοσίευση από Olive σε συνταγή Γιάννη Λίοκα.

Advertisement