Τι προβλέπεται για την επιδότηση ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 636 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.
|
Open Image Modal
Eurokinissi

Οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσαν τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των ανατιμήσεων στους πολίτες. Συγκεκριμένα, όσον αφορά το ρεύμα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις:

  • Η επιδότηση ρεύματος στα φυσικά πρόσωπα αυξάνεται από το 70% στο 80% μεσο-σταθμικά της αύξησης για τις πρώτες 310 Kwh (90% για τις πρώτες 155 Kwh και 70% για 156-310 Kwh) για τον Απρίλιο με κόστος 218 εκατ. ευρώ.
  • Η επιδότηση ρεύματος για τις επιχειρήσεις διπλασιάζεται ώστε να καλύπτει περίπου το 50% της αύξησης για τον Απρίλιο, με κόστος 278 εκατ. ευρώ.
  • Δίνεται έκτακτη επιδότηση ρεύματος ύψους 110 εκατ. ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων ρεύματος της περιόδου Ιανουαρίου-Απριλίου στις μικρές επιχειρήσεις.
  • Συνεχίζεται η επιδότηση φυσικού αερίου και τον Απρίλιο με 40 €/Kwh για τα νοικοκυριά και 20 €/Kwh για τις επιχειρήσεις, με κόστος 30 εκατ. ευρώ.

Το συνολικό κόστος της επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου υπολογίζεται σε 636 εκατ. ευρώ για τον Απρίλιο.