Εταιρεία διαστημικού τουρισμού παρουσίασε το «πρώτο στον κόσμο» διαστημικό σαλόνι

Το εισιτήριο θα κοστίζει 125.000 ανά επιβάτη
Open Image Modal
.
Space Perspective

Η εταιρεία διαστημικού τουρισμού Space Perspective αποκάλυψε την εσωτερική σχεδίαση για την ταξιδιωτική της κάψουλα σε στυλ lounge, η οποία θα μεταφερθεί στη στρατόσφαιρα από ένα γιγάντιο μπαλόνι.

Η καμπίνα, που δημιουργήθηκε εσωτερικά για το Διαστημόπλοιο Neptune της εταιρείας, έχει χώρο για έως και οκτώ επιβάτες.

Open Image Modal
.
Space Perspective

Η Space Perspective το ονόμασε «το πρώτο διαστημικό σαλόνι στον κόσμο» και είπε ότι ήθελε το εσωτερικό να διαφέρει από το τυπικό διαστημόπλοιο, με στοιχεία όπως ανακλινόμενα και αναδιαμορφώσιμα καθίσματα, φυτά και βιώσιμα υλικά και ένα μικρό κοκτέιλ μπαρ.

Θα σχηματίσει το εσωτερικό μιας κάψουλας υπό πίεση που συνδέεται με ένα μπαλόνι υψηλής απόδοσης και σχεδιάστηκε για να παρέχει τη μέγιστη θέα στο περιβάλλον του.

Open Image Modal
.
Space Perspective

«Η αποστολή μας είναι να εμπνεύσουμε τους Εξερευνητές του Διαστήματος να συνδεθούν πιο στενά με τον πλανήτη μας και ο ένας με τον άλλον», δήλωσε η συνιδρυτής, της Space Perspective, Τζέιν Πόιντερ. 

Open Image Modal
.
Space Perspective

Το Spaceship Neptune θα πετάει σε ύψος 30 χλμ. πάνω από την επιφάνεια της Γης στα σύνορα της γήινης ατμόσφαιρας με το Διάστημα. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα από το εσωτερικό της κάψουλας που δεν θυμίζει σε τίποτε μια συμβατική καμπίνα σκάφους που ταξιδεύει σε τέτοιες αποστάσεις.

Το εσωτερικό της κάψουλας είναι σχεδιασμένο σαν ένα άνετο σαλόνι στο οποίο οι επιβάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν τη μοναδική θέα του πλανήτη μας γευματίζοντας ή πίνοντας ένα ποτό.

Στη διάθεση τους θα υπάρχουν επίσης διαδραστικές οθόνες για διάφορες χρήσεις καθώς και wi-fi αν θέλουν να επικοινωνούν με τη Γη την ώρα που βρίσκονται έξω από αυτή. Θα μπορούν επίσης να εστιάζουν σε όποιο σημείο του πλανήτη μας επιθυμούν με ένα τηλεσκόπιο που θα βρίσκεται στην κάψουλα.

Το εισιτήριο θα κοστίζει 125.000 ανά επιβάτη, τα μισά σε σχέση με τα 250.000 που καλούνται να πληρώσουν οι επιβάτες της Virgin Galactic. Το ταξίδι θα διαρκεί περίπου έξι ώρες. Το αερόστατο θα αναπτύσσει ταχύτητα περίπου 12 μιλίων την ώρα, και θα παραμένει στη στρατόσφαιρα για περίπου δύο ώρες πριν κατέβει ξανά στη Γη.

Πηγη: Dezeen