Λαγκάρντ: «Ορθά έκανε» ο Τσίπρας και θα εξετάζει τους υπουργούς του ανά εξάμηνο

Λαγκάρντ: «Ορθά έκανε» ο Τσίπρας και θα εξετάζει τους υπουργούς του ανά εξάμηνο
Open Image Modal
Christine Lagarde, Managing Director of the International Monetary Fund smiles while speaking with Scottish First Minister Nicola Sturgeon, during a meeting at the IMF, Wednesday, June 10, 2015 in Washington. (AP Photo/Alex Brandon)
ASSOCIATED PRESS

Καλή κουβέντα από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ «κέρδισε» ο Αλέξης Τσίπρας για τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησής του.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ κατά την συνάντησή της με τον υπουργό Οικονομίας Γώργο Σταθάκη στην Ουάσιγκτον δεν έκρυψε την ικανοποίησή της για τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Λαγκάρντ ήταν ενημερωμένη (και ικανοποιημένη) για την ομιλία του πρωθυπουργού στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, όπως ο περιορισμός των τηλεοπτικών εμφανίσεων, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε.

Τώρα ο Αλ. Τσίπρας θα έχει την ευκαιρία να κάνει τις απαραίτητες αλλαγές, είπε στους συνομιλητές της η Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ζητά από τις ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις ώστε εκείνη να πιέσει τους Ευρωπαίους για να «κουρέψουν» το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.

Πάντως η εξαγγελία Τσίπρα που εντυπωσίασε την Λαγκάρντ ήταν ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται ανά εξάμηνο! Όχι απλώς την ήξερε, αλλά την σχολίασε και θετικά…