«Σεισμός» στο gaming: Η Microsoft εξαγοράζει τη ZeniMax αντί 7,5 δισ. δολαρίων

Στη ZeniMax υπάγεται η Bethesda Softworks, διάσημη για τις σειρές των Fallout, Doom και Elder Scrolls.
Open Image Modal
Christian Science Monitor via Getty Images

«Βόμβα» στον κόσμο του gaming αποτέλεσε τη Δευτέρα η ανακοίνωση της Microsoft πως θα εξαγοράσει τη ZeniMax Media αντί 7,5 δισ. δολαρίων σε ρευστό- η μεγαλύτερη εξαγορά που έχει κάνει ποτέ η εταιρεία (κατασκευάστρια του Xbox) στον χώρο, καθώς επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στην «αρένα» του gaming απέναντι στον ανταγωνισμό- και ειδικότερα στη Sony και το PlayStation.

Η ZeniMax είναι η μητρική της Bethesda Softworks, διάσημη στον χώρο του gaming για τις σειρές των Fallout, Doom και Elder Scrolls. Τον Μάιο του 2016 η αξία της είχε εκτιμηθεί στα 2,5 δισ. δολάρια και έχει συγκεντρώσει πάνω από 600 εκατ. από επενδυτές, σύμφωνα με δεδομένα της PitchBook.

 

 

Σύμφωνα με το Reuters η Microsoft μετά από αυτό θα έχει 23 ομάδες σχεδιαστικών studio. Η εταιρεία ανέφερε ότι σχεδιάζει να φέρει τα μελλοντικά παιχνίδια της Bethesda στη συνδρομητική της υπηρεσία Xbox Game Pass. Η δομή και η ηγεσία της Bethesda θα παραμείνουν ως έχουν, όπως υπογραμμίστηκε.

 

 

Η βιομηχανία gaming βρίσκεται εν μέσω μιας περιόδου έντονης ζήτησης, λόγω των χρηστών που περνούν πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι εξαιτίας της πανδημίας Covid-19. H συμφωνία αυτή θα έδινε στη Microsoft περισσότερους «δυνατούς» τίτλους στη gaming «βιβλιοθήκη» της, κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τους gamers όταν επιλέγουν τι κονσόλα θα αγοράσουν.

Τόσο η Microsoft όσο και η Sony λανσάρουν τις νέες τους κονσόλες τον Νοέμβριο, με τις προπαραγγελίες για το Xbox να αρχίζουν την Τρίτη.