Αγαπημένο σπαγέτο το πιάτο ημέρας αυτής της εβδομάδας. Επιλέγουμε να το σερβίρουμε με πέστο που το έχουμε πειράξει λίγο αφού αντί για βασιλικό η συνταγή μας έχει ως βασικό υλικό την ρόκα.

Εύκολη και γρήγορο φαγητό που μαγειρεύεται στο 10λεπτο.

Advertisement
Advertisement

Καλή όρεξη.

Μερίδες: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι

1 ματσάκι τρυφερή ρόκα

Advertisement

4 κ.σ. κουκουνάρι

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

Advertisement

1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Advertisement

Βράζουμε 2 φλιτζάνια νερό, βουτάμε σε αυτό το ματσάκι της ρόκας και το αφήνουμε για 2 λεπτά. Ξεπλένουμε την ρόκα με κρύο νερό, την στραγγίζουμε και την βάζουμε στο μπλέντερ με το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι, το σκόρδο και μισό φλιτζάνι παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και πολτοποιούμε το μείγμα.

Βράζουμε το σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία και το στραγγίζουμε.

Αδειάζουμε το πέστο ρόκας στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το σπαγγέτι και ανακατεύουμε για 2 – 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Advertisement

Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με φυλλαράκια ρόκας και σερβίρουμε.

Advertisement

Αναδημοσίευση από «Extra Gourmet – 36 λαχταριστές μακαρονάδες» σε συνταγές Βαγγέλη Δρίσκα.