Banksy: Νέο έργο σε νοσοκομείο στη Βρετανία - Το αγόρι και η νοσηλεύτρια σούπερ ηρωίδα

Το έργο θα παραμείνει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον και το φθινόπωρο θα δημοπρατηθεί για τη στήριξη του NHS.

Ένα μικρό αγόρι κρατά ψηλά στο χέρι του τον νέο αγαπημένο του σούπερ ήρωα, μία Βρετανίδα νοσοκόμα η οποία απεικονίζεται με στολή που φέρει το έμβλημα του Ερυθρού Σταυρού -το μοναδικό έγχρωμο σημείο του έργου- και χειρουργική μάσκα και μοιάζει να πετά. Η νοσοκόμα φοράει τη μπέρτα των υπερηρώων, ενώ πλάι στο παιδί είναι ένα καλαθάκι απορριμμάτων μέσα στο οποίο διακρίνονται ο Σούπερμαν και ο Σπάιντερμαν.

Το νέο έργο του Banksy αποτελεί έκφραση της ευγνωμοσύνης των Βρετανών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS). 

Τα αποκαλυπτήρια του έργου -το οποίο κοσμεί πλέον χώρο αναμονής κοντά στα επείγοντα- έγιναν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Σαουθάμπτον, στη νότια Αγγλία, όπου και θα παραμείνει μέχρι το φθινόπωρο, οπότε και θα βγει σε δημοπρασία για τη στήριξη του βρετανικού ΕΣΥ. 

Ο Banksy ανάρτησε, όπως το συνηθίζει, το έργο του στο Instagram με τη λεζάντα «Game Changer» (αυτός που τα αλλάζει όλα).

Η διευθύνουσα σύμβουλος του νοσοκομείου Πόλα Χεντ έγραψε στο twitter «Υπερήφανη που κάνω τα αποκαλυπτήρια αυτού του υπέροχου έργου ... που δημιούργησε ο Banksy ως ένα ευχαριστώ προς όλους όσοι εργάζονται για το NHS και το νοσοκομείο μας».

Με πληροφορίες από BBC