16 λιγότερο γνωστές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε για να απολαύσετε υπέροχη street art

16 λιγότερο γνωστές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε για να απολαύσετε υπέροχη street art

Λονδίνο. Βερολίνο. Παρίσι. Νέα Υόρκη. Αυτές οι πόλεις ακούγονται συνήθως περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε «ζωντανή», ξεχωριστή τέχνη του δρόμου. Είναι οι μεγαλύτερες κοιτίδες πολιτισμού παγκοσμίως που προσελκύουν σταρ του είδους όπως ο Banksy, o JR και ο Shepard Fairey, καλλιτέχνες που βάφουν και διακοσμούν με χαρά τους τοίχους των κτιρίων αυτών των πόλεων. Αν προσθέσεις το Μεξικό, την Πράγα, το Μόντρεαλ και μερικές ακόμα γνωστές πρωτεύουσες, έχεις την λίστα με των πόλεων με την καλύτερη street art.

Open Image Modal

Ενώ, όμως, αυτές οι πόλεις σίγουρα αξίζουν μια επίσκεψη για να θαυμάσει κανείς την τέχνη του δρόμου που έχουν να επιδείξουν -μεταξύ άλλων, η street art δεν ανθεί μόνο εκεί. Αν η τουριστική εμπειρία δεν σας ενδιαφέρει ιδιαίτερα αλλά είστε πρόθυμοι να ανακαλύψετε κόσμους με σημαντικά λιγότερους επισκέπτες αλλά εξίσου μεγάλη παρακαταθήκη στην τέχνη του δρόμου, υπάρχει μια λίστα και για εσάς. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη λίστα που θα δείτε παρακάτω.

Ιδού οι 16 λιγότερο γνωστές πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε για να δείτε εκπληκτική street art, από την Grottaglie μέχρι τη Stavanger και την Panang. Μην ξεγελιέστε, οι πόλεις αυτές δεν είναι ούτε μικρές ούτε εκτός χάρτη. Απλά δεν έχουν υμνηθεί όσο τους αξίζει. Όχι ακόμα, τουλάχιστον.

1. Grottaglie, Ιταλία

2. Borås, Σουηδία

3. Besançon, Γαλλία

4. Valparaiso, Χιλή

5. Lodz, Πολωνία

6. Santurce, Πουέρτο Ρίκο

7. Penang, Μαλαισία

8. Stavanger, Νορβηγία

9. Richmond, Βιρτζίνια / ΗΠΑ

10. Rio San Juan, Δομινικανή Δημοκρατία

11. Shahpur Jat, Ινδία

12. Honolulu, Χαβάη

13. Reykjavík, Ισλανδία

14. Gdynia, Πολωνία

15. Panama City, Παναμάς

16. Kampong Glam, Σιγκαπούρη