Η Ticketmaster ακυρώνει τις πωλήσεις εισιτηρίων για την περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ

Και το Αμερικανικό Κογκρέσο ζητάει εξηγήσεις.
Open Image Modal
via Associated Press

Η Ticketmaster ακύρωσε τις προγραμματισμένες πωλήσεις εισιτηρίων της Παρασκευής για την περιοδεία της Τέιλορ Σουίφτ «Eras» στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι αιτήσεις ανήλθαν στις 3,5 δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ, με την εταιρεία κολοσσό στον χώρο της έκδοσης εισιτηρίων να μην μπορεί να ανταποκριθεί. 

Την ίδια ώρα, οι καταγγελίες πελατών πολλαπλασιάζονται για τις υψηλές τιμές και την κακή εξυπηρέτηση, ενώ μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ζητούν από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει αν η Ticketmaster παραβιάζει την νομοθεσία περί μονοπωλίου.

Στην «προπώληση» της Τρίτης, πωλήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια εισιτήρια, τα περισσότερα από ποτέ για έναν καλλιτέχνη μέσα σε μια μέρα, ανακοίνωσε η Ticketmaster.

Να σημειωθεί ότι μέγαλο ρόλο στην ακύρωση των πωλήσεων, έπαιξαν τα bot, (αυτοματοποιημένο λογισμικό) που κατέκλυσαν με αιτήσεις την Ticketmaster.

Ο γερουσιαστής Ρίτσαρντ Μπλούμενταλ με ανάρτηση του στο Twitter επισημαίνει ότι «Εδώ και καιρό έχω ζητήσει από το υπουργειο Δικαιοσύνης να διερευνήσει την κατάσταση του ανταγωνισμού στον κλάδο των εισιτηρίων». 

Open Image Modal
Twitter

Ενώ και η πρόεδρος της αντιμονοπωλιακής επιτροπής της Γερουσίας, γερουσιαστής Έιμι Κλόμπασαρ ζήτησε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της μητρικής εταιρείας της Ticketmaster, Live Nation, Μάικλ Ραπίνο, να απαντήσει σε μια σειρά ερωτήσεων, όπως πόσα είχε ξοδέψει η εταιρεία για την αναβάθμιση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για να αντιμετωπίσει την αυξήση στη ζήτηση και ποιο ποσοστό των εισιτηρίων υψηλών προδιαγραφών δεσμεύτηκε για προπώληση.

Live Nation και Ticketmaster συγχωνεύτηκαν το 2010 μετά από συμφωνία που εγκρίθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, για την οποία η Έιμι Κλόμπασαρ είχε εκφράσει σοβαρές αμφιβολίες. 

Πάντως, άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πότε θα βγουν προς πώληση τα εναπομείναντα εισιτήρια.

Η περιοδεία περιλαμβάνει 20 πόλεις, 52 συναυλίες, με πρώτη αυτή τον Μάρτιο στην Αριζόνα και τελευταίες τις πέντε στο SoFi Stadium στο Λος Άντζελες τον Αύγουστο.