Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η επισκευή και συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η επισκευή και συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών
Open Image Modal
Eurokinissi

Η επισκευή και συντήρηση των πυροσβεστικών αεροσκαφών αποτελεί προτεραιότητά του, έτσι ώστε να διασφαλίζεται τόσο η ασφάλεια των χειριστών όσο και η επιχειρηματική αποτελεσματικότητα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του το πρωί στην αεροπορική βάση Ελευσίνας (112 Πτέρυγα Μάχης) όπου βρίσκεται η βάση των Canadair. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ αρχικά συναντήθηκε με το διοικητή, ταξίαρχο Κυριάκο Παναγιωτόπουλο, και στη συνέχεια, επισκέφθηκε την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών. Εκεί συναντήθηκε με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 και CL-215, οι οποίοι επιχειρούσαν στις πρόσφατες πυρκαγιές στην Κινέτα και την Πεντέλη. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε και με τους μηχανικούς της μοίρας, οι οποίοι του παρουσίασαν τον τρόπο λειτουργίας των αεροσκαφών, καθώς και τις ελλείψεις που υπάρχουν, με αποτέλεσμα ορισμένα αεροσκάφη να είναι καθηλωμένα.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε θερμά το ιπτάμενο και τεχνικό προσωπικό για τον αγώνα που δίνει και επισήμανε ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές αποτέλεσαν μια εθνική τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί ποτέ ξανά.