Πιθανή παράταση στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών: Λιγότερα προαπαιτούμενα στο νομοσχέδιο

Πιθανή παράταση στις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης - δανειστών: Λιγότερα προαπαιτούμενα στο νομοσχέδιο
|
Open Image Modal
sooc

Το ενδεχόμενο να μην συμπεριληφθούν τα «κόκκινα» δάνεια στο πακέτο των προαπαιτούμενων που θα έρθει την επόμενη εβδομάδα αφήνει ανοιχτό ανώτατη κυβερνητική πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών έχει βρεθεί ένας δίαυλος επικοινωνίας, ώστε τα προαπαιτούμενα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή να είναι 12 αντί για 13, με τα «κόκκινα» δάνεια να μένουν εκτός και να συμπεριληφθούν στην αξιολόγηση του Ιανουαρίου μαζί με το Ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών.

Την ίδια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ξεκινήσει βουλευτές της περιφέρειας για το κρίσιμο ζήτημα του Ασφαλιστικού, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece δεν αποκλείεται να ξεκινήσει ο ίδιος προσωπικά διαπραγμάτευση μιλώντας με ξένους ηγέτες.

Ήδη στις 14:00 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας αναμένεται να έχει τον πρώτο γύρο επαφών, καθώς θα συναντηθεί με βουλευτές της Περιφέρειας.

Ο πρωθυπουργός μάλιστα πρόκειται να έχει και συνεχείς επαφές με τους υπουργούς που διαπραγματεύονται με τους θεσμούς ώστε να έχει άμεση ενημέρωση.

Σε ότι αφορά την παρούσα διαπραγμάτευση δεν αποκλείεται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να υπάρξει παράταση δύο – τριών ημερών, ενώ το νομοσχέδιο επρόκειτο να έρθει στη Βουλή στις 18 του μήνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στόχος είναι να μην υπάρξει μαραθώνια διαπραγμάτευση και η τρίτη αξιολόγηση να ολοκληρωθεί μέχρι και το Μάρτιο, καθώς χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει.