Οσκαρ: Η Νάταλι Πόρτμαν «φόρεσε» τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που απουσίαζαν από τις υποψηφιότητες

Η κάπα Dior της πολυβραβευμένης ηθοποιού είχε ένα σημαντικό μήνυμα υποστήριξης.
Open Image Modal
Jordan Strauss/Invision/AP

Η απουσία γυναικών σκηνοθετών από τις φετινές υποψηφιότητες των Όσκαρ ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς τις τελευταίες εβδομάδες. 

Η Νάταλι Πόρτμαν, προχώρησε ένα βήμα πιο πέρα, κάνοντας μία ενδυματολογική επιλογή - statement, καθώς η κομψή τουαλέτα σε μαύρο - χρυσό που επέλεξε να φορέσει στην 92η τελετή απονομής, συνοδευόταν από μία κάπα Dior στην οποία η διάσημη ηθοποιός ζήτησε να κεντηθούν τα ονόματα των γυναικών σκηνοθετών που απουσίαζαν από τις υποψηφιότητες. 

Τα κεντημένα με χρυσή κλωστή ονόματα σκηνοθετών είναι: Λούλου Γουάνγκ («Ένας τρυφερός αποχαιρετισμός»), Λορίν Σκαφάρια («Hustlers»), Γκρέτα Γκέργουιγκ («Μικρές Κυρίες»), Μάριελ Χέλερ («Ένας υπέροχος γείτονας»), Μελίνα Ματσούκα («Queen & Slim»), Άλμα Χαρέλ («Honey Boy»), Μάτι Ντιόπ («Atlantique») και Σελίν Σιαμά («Το Πορτέτο μιας γυναίκας που φλέγεται»).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Πόρτμαν παίρνει δημόσια θέση για το θέμα. Το 2018, στην απονομή του βραβείου Σκηνοθεσίας στις Χρυσές Σφαίρες, επισήμανε ότι οι υποψηφιότητες περιλαμβάνουν αποκλειστικά και μόνο άνδρες, αγνοώντας τις γυναίκες σκηνοθέτες.