Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι κατασκευαστές όπλων στην ιστορία: Από τον Samuel Colt στον Mikhail Kalashnikov

Αυτοί είναι οι πιο διάσημοι κατασκευαστές όπλων στην ιστορία: Από τον Samuel Colt στον Mikhail Kalashnikov

Είτε μιλάμε για ένα σπαθί κατασκευασμένο στην περίοδο Έντο της Ιαπωνίας, είτε μιλάμε για το πιο εξελιγμένο όπλο του 21ου αιώνα πίσω από την κατασκευή του βρίσκεται πάντα ένας σχεδιαστής.

Πιο κάτω σας περιγράφουμε τους 8 πιο διάσημους κατασκευαστές όπλων.

Most Famous Weapon Makers In History
Richard Gatling – The Gatling Gun(01 of08)
Open Image Modal
Ήταν ένας Αμερικανός εφευρέτης κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης. Έγινε περισσότερο γνωστός για την επινόηση του όπλου Gatling, το πρώτο επιτυχημένο πολυβόλο και προάγγελο των πολυβόλων της σύγχρονης εποχής.
Eliphalet Remington – Remington Rifle(02 of08)
Open Image Modal
Ήταν ένας οπλουργός που σχεδίασε το τουφέκι Remington και ίδρυσε την εταιρία E. Remington and Sons. Νέος ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και έγινε σιδεράς στο Herkimer County της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία 23 ετών σχεδίασε το διάσημο τουφέκι. (credit:mr.smashy/Flickr)
John Garand – The M1 Garand(03 of08)
Open Image Modal
Το Μ1 Garand σε διαμέτρημα 30.01 είναι το πρώτο ημιαυτόματο τουφέκι που απευθύνεται στο πεζικό. Το Μ1 χρησιμοποιήθηκε κυρίως στο Β Π.Π. και τον πόλεμο της Κορέας και λιγότερο στον πόλεμο του Βιετνάμ από τον Αμερικάνικο στρατό. Η ονομασία του προέρχεται από τον Καναδό σχεδιαστή όπλων John Garand, ο οποίος από το 1933 που βγήκε το πρώτο Μ1, το εξέληξε και στο τέλος του 1941 ο Αμερικανικός στρατός ήταν πλήρως εξοπλισμένος με αυτό. (credit:Three Lions via Getty Images)
Eugene Stoner – M16(04 of08)
Open Image Modal
Πολλοί ιστορικοί θεωρούν τον Eugene Stoner ως έναν από τους σημαντικότερους σχεδιαστές πυροβόλων όπλων του 20ου αιώνα. Κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, υπηρέτησε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, στον Νότιο Ειρηνικό και στο βόρειο τμήμα της Κίνας. Το 1945, ο Stoner έγινε μηχανικός σχεδιασμού στην εταιρεία εξοπλισμού αεροσκαφών, Whittaker. Το 1954 εργάστηκε ως επικεφαλής μηχανικός για την ArmaLite, και σχεδίασε μια σειρά μικρών όπλων, συμπεριλαμβανομένων των AR-3, AR-9, AR-11, και του AR-12. Κανένα από αυτά δεν είχε σημαντική παραγωγή. (credit:David M. Benett via Getty Images)
Mikhail Kalashnikov – AK-47(05 of08)
Open Image Modal
O Mikhail Kalashnikov ήταν Ρώσος ανώτατος αξιωματικός του Ρωσικού στρατού και σχεδιαστής όπλων, γνωστός για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη του θρυλικού τυφεκίου εφόδου AK-47.Ο Kalashnikov ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ένας αυτοδίδακτος μαστροχαλαστής που συνδύασε τις έμφυτες μηχανικές δεξιότητές του με τη μελέτη όπλων, ώστε να σχεδιάσει το πιο πετυχημένο όπλο για όλες τις μάχες. Ακόμα, ο Kalashnikov ένιωσε θλίψη για την ανεξέλεγκτη διανομή των όπλων του, λόγω τη φήμης του για την αξιοπιστία του, τονίζοντας ότι το όπλο του είναι «ένα όπλο άμυνας» και «δεν αποτελεί όπλο για αδίκημα». (credit:ASSOCIATED PRESS)
Samuel Colt – Colt Revolver(06 of08)
Open Image Modal
Ως νέος θαλασσοπόρος που ταξίδευε για την Καλκούτα, ο Colt χάραξε ένα ξύλινο μοντέλο πυροβόλου όπλου που αργότερα έγινε το πιο διάσημο όπλο χειρός που σχεδιάστηκε ποτέ. Μετά από αρκετά χρόνια ο Colt κατάφερε να αναπτύξει ένα μηχανισμό που δούλευε. Το επονομαζόμενο revolver είχε έναν μεταλλικό κύλινδρο με υποδοχές για σφαίρες (μύλος), ο οποίος περιστρεφόταν κατά μία θέση κάθε φορά που ο κόκορας σηκωνόταν. Επίσης το revolver ήταν το πρώτο όπλο που χρησιμοποιούσε με επιτυχία την κρουστική δράση. Το 1835 ο Colt πατεντάρισε το σχέδιο και το 1836, που ιδρύθηκε η εταιρία Patent Arms Manufacturing Company στο Πάτερσον (Paterson), το ρεβόλβερ βγήκε στην παραγωγή. (credit:Print Collector via Getty Images)
John Moses Browning – Πιστόλια και τουφέκια (07 of08)
Open Image Modal
Ο John Moses Browning πιστώνεται την πατέντα 128 όπλων. Αξιοσημείωτο είναι ότι το πρώτο του όπλο το σχεδίασε σε ηλικία 13 ετών ενώ θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές όπλων του 20ου αιώνα.
Goro Nyudo Masamune – Σπαθί Masamune (08 of08)
Open Image Modal
Ένας από τους κορυφαίους μεταλλουργούς που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, ο ιάπωνας κατασκευαστής κατάνα Masamune έζησε και έδρασε κάπου μεταξύ 1288-1328. Τα σπαθιά που φιλοτέχνησε ο καλλιτέχνης οπλουργός θεωρούνται πλέον θρυλικά, με την ανώτερη ποιότητα και την απαράμιλλη ομορφιά τους, και το πλέον διάσημο όλων είναι το Honjo Masamune. Κατασκευασμένο στην περίοδο Έντο της Ιαπωνίας, (credit:Werner Forman via Getty Images)