ΓΓ Ενέργειας: Εξετάζουμε την περίπτωση να δοθεί παραπάνω επιδότηση στη θέρμανση

«Σίγουρα θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα».
Open Image Modal
.
Eurokinissi

«Σίγουρα θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα. Κάποια από αυτά τα μέτρα που πρότεινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα τεθούν σε εφαρμογή από 1η Οκτωβρίου» είπε στην ΕΡΤ η γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Ως προς το πλαφόν από την Κομισιόν για τον περιορισμό των υπερεσόδων των εταιρειών στην ενέργεια, είπε ότι τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε σε έναν κουμπαρά για τα κράτη μέλη. «Θα είναι τα λεγόμενα υπερέσοδα των παραγωγών ενέργειας», προσέθεσε η κ. Σδούκου διευκρινίζοντας ότι τα κράτη – μέλη, μέσω ενός ενιαίου μηχανισμού, θα τα μοιράσουν μεταξύ τους.

Η γ.γ. Ενέργειας δήλωσε ότι «μονόδρομος είναι η απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η πράσινη μετάβαση και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», ενώ απαντώντας στο ερώτημα τι θα πρέπει να κάνουν οι πολίτες που άλλαξαν τους καυστήρες τους από πετρέλαιο σε φυσικό αέριο και τώρα καλούνται να γυρίσουν πάλι στο πετρέλαιο, είπε ότι όσοι έχουν εγκαταστήσει φυσικό αέριο έχουν χάσει.

«Θα πρέπει να δουν τι κέρδισαν τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια» είπε, προσθέτοντας πως «σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες ο κόσμος να δει αν συμφέρει παροδικά να χρησιμοποιηθεί ένα υποκατάστατο αντί του φυσικού αερίου». Η κ. Σδούκου δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται ότι για μια μεγάλη μερίδα του κόσμου, αυτό δεν είναι τεχνικά και οικονομικά εύκολο, και γι’ αυτό το λόγο, όπως δήλωσε, «μόνο για τις περιπτώσεις που αυτό είναι λιγότερο ασύμφορο εξετάζουμε την περίπτωση να δοθεί παραπάνω επιδότηση στη θέρμανση».