Κυβέρνηση: Θα αποτρέψουμε την συμμετοχή εγκληματικών οργανώσεων στις εκλογές

Ετοιμη η κυβέρνηση να κόψει το δρόμο προς τη Βουλή στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη.
Open Image Modal
Ολομέλεια της Βουλής
Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, τέθηκε ερώτηση στον Γιάννη Οικονόμου σχετικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να εμποδίσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη να συμμετάσχει στις εκλογές.  

«Οφείλουμε ως κυβέρνηση, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που μας δίνει το Σύνταγμα, να αποτρέψουμε την ανακήρυξη από τον Άρειο Πάγο ως κομμάτων υποψηφίων στις εκλογές εγκληματικών οργανώσεων. Αυτό θα κάνουμε, μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος, και αναμένουμε και την στάση του υπόλοιπου πολιτικού κόσμου στο ζήτημα αυτό», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί και να είναι θέμα ημερών μία ρύθμιση με αυτή την στόχευση.

Το θέμα άνοιξε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η οποία κυκλοφόρησε χθες Κυριακή (15/1/23), τονίζοντας ότι το πολιτικό σύστημα οφείλει να εξαντλεί τα περιθώρια που δίνει το Σύνταγμα να μην εκπροσωπούνται εγκληματικές οργανώσεις στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και προανήγγειλε γρήγορες εξελίξεις.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας για τις εκλογές και απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές συνεργασίες αν δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιδιώκει τα χάσματα αλλά τις συγκλίσεις και προχώρησε στην εκτίμηση ότι τελικά η ΝΔ θα πάρει αυτοδυναμία. Τέλος, άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα Καλογρίτσα και ζήτησε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα.