Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: Δεν γίνονται βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική

Τετ α τετ του Ελληνα υπουργού Αμυνας με μηνύματα προς τον Τούρκο ομόλογό του στις Βρυξέλλες.
|
Open Image Modal
via Associated Press

Ο υπουργός Εθνικής Aμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, συνομίλησε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, μετά την οικογενειακή φωτογραφία στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Open Image Modal
Yves Herman via Reuters

Μέσα σε αυτό το κλίμα των συνεχιζόμενων προκλητικών δηλώσεων από πλευράς Αγκυρας το τελευταίο διάστημα, οι Υπουργοί Αμυνας Ελλάδας και Τουρκίας είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία, στις Βρυξέλλες, καθώς συμμετέχουν και οι δύο στη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Open Image Modal
Yves Herman via Reuters

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Αμυνας ο Ακάρ ήταν αυτός που προσέγγισε τον Ελληνα υπουργό Άμυνας.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε στον Ακάρ ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά αν συνεχίσει η Τουρκία την ίδια πολιτική τόσο στη ρητορική όσο και στο πεδίο. Δεν μπορεί να λέει κάθε μέρα τόσα και να κάνει και υπερπτήσεις και παραβιάσεις». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ακάρ δεν μίλησε καθόλου, μόνο άκουγε τον Έλληνα υπουργό.

Open Image Modal
Yves Herman via Reuters

Βόρεια Μακεδονία: Χειραψία και σύντομη συνομιλία  Δένδια-Τσαβούσογλου

Χειραψία και σύντομη συνομιλία «κοινωνικού χαρακτήρα» είχε, στο μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο περιθώριο του «Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών 2022», που πραγματοποιείται στην Αχρίδα.

Open Image Modal
Eurokinissi

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ)